/ Onderwijs

Programma 2016-2017

Nest biedt workshops op maat naar aanleiding van de tentoonstellingen. Hieronder staan voorstellen voor lessen aan het basisonderwijs, maar deze kunnen ook vertaald worden naar voortgezet, of hoger onderwijs. Neem hiervoor contact op met Brechtje (brechtje@nestruimte.nl).

 

Games People Play
13 november 2016 – 22 januari 2017

De meeste mensen denken bij spel aan gezelligheid en ontspanning. Maar je kunt spel ook zien als een oefening voor het echte leven, of spelen gebruiken om iets te onderzoeken. Games People Play is een groepstentoonstelling met nationale en internationale kunstenaars waarin wordt gekeken naar elementen van spel die overeenkomen met ons dagelijks leven.

We bekijken eerst een of twee kunstwerken in de tentoonstelling. Daarna volgt een (Socratisch) gesprek over wat we hebben gezien. Waar we het bijvoorbeeld over kunnen hebben: Is een spel altijd leuk? Zijn spelregels belangrijk? Kunnen grote mensen ook spelen?

Het is mogelijk om in een tweede gedeelte zelf creatief aan de slag te gaan naar aanleiding van de kunstwerken in de tentoonstelling. Vraag naar de mogelijkheden!

 

Wall Drawings - Rinus Van de Velde
5 februari – 26 maart 2017

Rinus Van de Velde is een Belgisch kunstenaar die bekend is van zijn grote houtskooltekeningen. Bij Nest kun je naast deze enorme tekeningen ook kartonnen beelden zien die hij gebruikt wanneer hij tekent. Rinus geeft zichzelf altijd een rol in de verhalen die hij vertelt. Hij komt dan ook altijd zelf voor in zijn werk.

In de interactieve rondleiding gaan we kijken naar hoe Rinus zijn tekeningen maakt. De tekeningen zijn direct op de muur gezet en zullen na de tentoonstelling verdwijnen. Is dat erg? In het workshop gedeelte kan het gaan over het thema "selfies" (in welk verhaal zie jij jezelf graag?), of we gaan met houtskool aan de slag.