/ Steun Nest

ANBI

Nest is een non-commerciële organisatie die haar best doet een wezenlijke bijdrage te leveren aan het culturele klimaat in Nederland. Het zal niemand ontgaan zijn dat de subsidiegelden waar Nest mede van afhankelijk is onder druk staan. Nest wil er voor waken om de inhoudelijke kwaliteit op te offeren, wil kunstenaars blijven ondersteunen bij het maken en presenteren van hun werk en wil graag een zo breed mogelijk publiek in contact brengen met dat werk. We willen de drempel graag zo laag mogelijk houden. Heeft u waardering voor het tentoonstellingsprogramma, het educatieve aanbod en de bijdrage die de insteek van Nest levert aan het beeldende kunst-landschap in Nederland, dan kunt u dit laten blijken door Nest financieel te ondersteunen. Met uw steun maakt u het ook makkelijker voor Nest om andere inkomsten te genereren.

Uw steun is niet zonder beloning, want u kunt tot 125% van uw donatie aftrekken van uw belastingaangifte. Nest  (Stichting Nest Foundation) is namelijk door de Belastingdienst aangewezen als een Culturele ANBI (Algemeen Nut Beogende Instelling). De nieuwe Geefwet zorgt er voor dat giften aan Culturele ANBI's met 25% verhoogd mogen worden tot een maximum aan schenkingen van €5.000 per jaar.

Zo kan een gift aan Nest niet alleen financieel aantrekkelijk zijn voor Nest, maar ook voor uzelf, want u kunt meer aftrekken van de belastingen dan u doneert.

Doneert u meer dan €5.000 dan kan het resterende bedrag nog steeds voor het reguliere percentage van 100% worden afgetrokken van de inkomstenbelasting.
Ook fijn is dat de voordelen van de Geefwet gelden voor alle belastingplichtigen, dus zowel particulieren als bedrijven kunnen profiteren.

Nest legt op deze pagina's uit hoe het in zijn werk gaat voor eenmalige en periodieke giften, maar mocht u nog meer informatie willen dan vindt u die op de website van de Belastingdienst.

Duizelt het af en toe een beetje, dan geeft onze boekhouder graag onafhankelijk en vertrouwelijk advies.