/ Post-Peace

Opening zaterdag 20 mei, 16:00 uur


Tentoonstelling, 20 mei 2017 - 26 juli 2017

Sven Augustijnen
Ella de Búrca
Anna Dasović
Alevtina Kakhidze
Yazan Khalili
Lyubov Matyunina
Adrian Melis
Dorian de Rijk
belit sağ
Anika Schwarzlose
Radek Szlaga
Aleksei Taruts
Anastasiya Yarovenko

Curator: Katia Krupennikova

Post-Peace brengt kunstenaars met diverse achtergronden bij elkaar die zich afvragen hoe oorlog en vrede zich manifesteren. Veel werken in de tentoonstelling delen een gevoel van desoriëntatie door tegenstrijdige verhalen van de massamedia, gevaar en angst.

De Eerste Wereldoorlog werd destijds omschreven als “de oorlog die alle oorlogen zou eindigen”, maar de Eerste Wereldoorlog maakte de weg vrij voor de Tweede Wereldoorlog, die ons tenslotte de naoorlogse periode gaf, die echter werd gekenmerkt door de strijd tussen de VS en de USSR: de Koude Oorlog, met zijn oneindige aantal proxyoorlogen en regionale conflicten. De val van de Sovjet-Unie en de overwinning van de kapitalistische democratie zou het begin zijn van een conflictvrije periode, maar is waarschijnlijk beter te omschrijven als “post-peace”: een periode van het wereldwijde kapitalisme waarin de vrede alleen gekocht kan worden tegen de prijs van voortdurend geweld en oorlogsvoering. 

De tentoonstelling Post-Peace gaat niet direct over oorlog, maar meer over vrede. De bijeengebrachte kunstenaars zullen door een visueel gesprek het beeld van vrede zoals het vandaag de dag functioneert blootleggen. Hoeveel oorlog zit er in onze vrede? Dat is de vraag.

 

Openingstijden:
do t/m zo 13.00 - 17.00 uur
en op afspraak
 

Toegang €4,-
Nest-vrienden / studenten / kinderen <18 jaar €0,- 
Ooievaarspas / Museumkaart €0,- 
 


Lezing, woensdag 24 mei 2017, 17.30 - 19.30 uur

Hedendaagse kunstwereld in Armenië en Iran

Op 24 mei organiseert het Mondriaan Fonds in samenwerking met Nest, een lezing door acht curatoren uit Iran en Armenië.  Ze bespreken het landschap van de beeldende kunst in hun land en stad, en de invloed die dit heeft op de institutionele modellen waar ze mee werken. Zij gaan onder meer in op de rol van private en publieke fondsen voor hun activiteiten, kunstenaarsinitiatieven en het belang van internationale residencies.

Klik hier voor meer informatie

Toegang gratis
Reserveren verplicht via Haco de Ridder: h.deridder@mondriaanfonds. nl 
Engels gesprokenVeiling, vrijdag 23 juni, 17.00 uur

Budvar Young Art Event #2

Op vrijdag 23 juni presenteren Nest en Budweiser Budvar de tweede editie van Budvar Young Art Event. Het Budvar Young Art Event is een avond vol kunstwerken van jonge kunstenaars, goede gesprekken over kunst èn de mogelijkheid om je favoriete kunstwerk voor een zeer schappelijke prijs mee naar huis te nemen.

Terwijl de huidige tentoonstelling Post-Peace het achtergronddecor is, laten jonge, ambitieuze kunstenaars zien met welke nieuwe dingen zij bezig zijn. Veel kunstenaars zijn zelf aanwezig en vertellen je graag meer over hun werk als je geïnteresseerd bent. Ben je op zoek naar een kunstwerk voor in huis en zie je iets moois? Dan kun je bieden in de veiling en ga je aan het eind van de avond misschien wel met een werk naar huis.

Naast de veiling zal de avond bestaan uit een aantal "kunstvergaderingen" gehost door kunstplatform Patty Morgan. Schuif aan bij een gesprek en kom erachter wat je van een kunstwerk vindt door er met anderen over te praten. Het wordt een avond waarbij je met een biertje in de hand naar kunst kan kijken, ontspannen over kunst kunt praten en een hapje kunt eten terwijl een DJ de muzikale achtergrond verzorgt. De veiling start 17.00 uur en om 21.00 uur wordt er afgehamerd.

 

Vanaf 17.00 uur (veiling sluit om 21.00 uur)
toegang gratisHoogtij, vrijdag 7 juli 2017

Hoogtij #49

Een culturele route langs kunstenaarsinitiatieven, galeries en kunstinstellingen. Hoogtij vindt vier keer per jaar op vrijdagavond plaats in de Haagse binnenstad. De locaties zijn van 19.00 – 23.00 uur te bezoeken. De toegang is overal gratis.

Ook Nest heeft vrijdag 7 juli de deuren van 19.00 uur tot 23.00 uur open en gratis toegang. 

Kijk voor meer informatie op http://hoogtij.net/

 


Performance, zondag 23 juli 2017, Zaal 3

Jaha Koo, Lolling and Rolling

Lolling and Rolling onderzoekt een tragisch fenomeen in Korea rond het leren van Engels. In Zuid-Korea is er grote controverse rondom een tongoperatie, een ‘linguale frenectomie’, die kinderen ondergaan om de Engels “R” beter uit te kunnen spreken. Een fictieve vertelling, video en geluidswerk, waarin Koo niet alleen ingaat op hedendaagse problemen, maar ook historische gebeurtenissen die samenhangen met het kolonialisme en imperialisme.

Na afloop van de performance kan Post-Peace gratis bezocht worden en zal curator Katia Krupennikova een inleiding geven op de tentoonstelling in Nest.


Zaal 3, De Constant Rebecqueplein 20A
16.00 uur
toegang € 5,- 
Engels gesprokenVerwend Nest, 31 mei en 21 juni

Verwend Nest

Workshop voor kinderen van 6 tot 12 jaar

Doe mee aan een leuke workshop op woensdagmiddag, speciaal voor Verwende Nesten. We gaan eerst in de tentoonstelling kijken en daarna ga je zelf aan de slag.


woensdag 31 mei
groep 1: 13:30 - 15:00 uur
groep 2: 15.30 - 17.00 uur

woensdag 21 juni
groep 1: 13:30 - 15:00 uur
groep 2: 15.30 - 17.00 uur


Ben je nog geen lid van Verwend Nest? Eenmalig meedoen om te zien of je het leuk vindt, is gratis. De Ooievaarspas geeft 50% korting op de contributie. 


Aanmelden en informatie via sarina@nestruimte.nl

 


beeld: Megan Morris

 


 Sven Augustijnen

 Ella de Búrca

 Anna Dasović

  Alevtina Kakhidze

 Yazan Khalili

 Lyubov Matyunina

 Adrian Melis

 Dorian de Rijk

 belit sağ

 Anika Schwarzlose

 Radek Szlaga

 Aleksei Taruts

Anastasiya Yarovenko
Poster