/ A Matter of Fact

Tentoonstelling 17 november t/m 14 december 2007


Frank Halmans
Tijmen Hauer
Annja Krautgrasser
Eelco van der Lingen
Josh Müller
Lynn Pook
Oscar Stegehuis
Edd Vossen

In A Matter of Fact werd werk van acht kunstenaars getoond waarbinnen de werkelijkheid, zoals die door onze zintuigen ervaren wordt, ter discussie werd gesteld. Wat we als echt ervaren is gebaseerd op het vertrouwen dat wat we zien, horen, voelen of ruiken ons een goede weergave van de werkelijkheid biedt. A Matter of Fact ging uit van een meer subjectieve werkelijkheid die elke kunstenaar op zijn of haar eigen manier presenteerde.

 


Lezing, 19 november 2007

Show and Tell

De participerende kunstenaars organiseerden een 'show and tell' presentatie in een basis opzetting waarin zij een openlijk discusierden over hun beroep als kunstenaar.

 


Lezing, 28 november 2007

Hans Aarsman

Is schrijver en fotograaf. Hij begon in de taalkunde maar werd uiteindelijk bekend als Nederlandse fotograaf door zijn series 'Aarsmans Amsterdam' en 'Hollandse taferelen'. Naast fotografie heeft hij verschillende romans en toneelstukken geschreven. Daarnaast schrijft hij een wekelijkse column over persfoto's voor de kunstafdeling van de volkskrant. Tijdens de lezing bij 'A matter of fact' besprak hij de realiteit van de context van fotografie.

 


Lezing, 10 december 2007

Dick Mesland

Was ruimte bioloog en science onderzoeker, tijdens de lezing gaf hij een inzicht in de wereld zoals als wij hem zien totaal van ons vervreemd is.

 Edd Vossen

Anja Kautgasser 

Frank Halmans

Frank Halmans

Josh Müller 

Eelco van der Lingen

Tijmen Hauer

Lynn Pook
Poster