/ About Robert Rino

Opening zaterdag 4 februari 2017, 16:00 uur


Tentoonstelling, 5 februari - 16 april 2017

Rinus Van de Velde

About Robert Rino van de Vlaamse kunstenaar Rinus Van de Velde is een Nest-vullende totaalinstallatie waarbinnen Van de Velde het verhaal vertelt van Robert Rino. De door Van de Velde geproduceerde werken van deze fictieve kunstenaar komen terug in de tekeningen die de muren van Nest van vloer tot plafond vullen, maar zijn ook opgenomen als objecten binnen de installatie. Met deze totaalinstallatie grijpt Van de Velde terug naar de monumentale muurtekeningen waarmee hij zijn faam verwierf. Tegelijkertijd is het een première, want naast de muurvullende tekeningen en de grote kartonnen sculpturen die Van de Velde het afgelopen jaar maakte, worden er nu ook een aantal keramische sculpturen gepresenteerd.

Deze presentatie valt tot 5 maart samen met een presentatie van Van de Velde in het Gemeentemuseum rond de fictieve beeldhouwer Isaac Weiss en de kunstenaarskolonie waar deze in vertoefde. 

Openingstijden:
do t/m zo 13.00 - 17.00 uur
en op afspraak 

toegang €4,-
Nest-vrienden / studenten / kinderen <18 jaar €0,- 
Ooievaarspas / Museumkaart €0,- NestTV #27


Interview Marcel van Eeden, donderdag 9 maart, 20.00 uur

Hollandse Meesters met Marcel van Eeden

Een nieuwe editie in de interviewreeks Hollandse Meesters in de 21e eeuw. In deze serie gaat initiatiefnemer Michiel van Nieuwkerk bij Nest met zijn Hollandse Meesters in gesprek over hun werk. Deze keer is kunstenaar Marcel van Eeden uitgenodigd.

Marcel van Eeden maakt beeldverhalen. Hij tekent naar aanleiding van bestaand beeld dat hij vindt in tijdschriften, kranten en boeken. Beelden uit verschillende bronnen en tijden (maar altijd uit de periode vóór zijn geboorte in 1965) combineert hij met een fictieve verhaallijn.

Nederlands gesproken
toegang € 2,00

Na het gesprek is de tentoonstelling vrij te bezoeken.


Voorstelling, 17 en 18 maart, 20.30 uur

Untitled, 2017 

Onze samenleving gelooft niet meer in grote idealen en oude verhalen. We nuanceren ons te pletter en proberen afstand te nemen van iedereen die meent de waarheid in pacht te hebben. Temidden van angst voor chaos en een teveel aan keuzes, drijft onze lamgeslagen samenleving rond als een verspreide kluwen hout. Hoe komen we verder zonder land in zicht? Met Untitled, 2017 moedigt Nineties het publiek aan iets anders te doen dan de schouders op te halen. Om juist in deze ingewikkelde tijd toch stelling te nemen en om niet bang te zijn deze later weer aan te moeten passen.

Samen met het publiek proberen we de wereld van nu te duiden en koers te bepalen. Treed binnen inde kakofonische wereld van performances, muziek, (historische) speeches, (live) videobeelden en interviewsgespeeld en gemaakt door de muzikale spelers Yannick Noomen, Marius Mensink, Annelinde Bruijs en LucasKramer. Dit is niet de ver-van-mijn-bed show, maar de is-jouw-bed-ook-niet-iets-voor-mij show!

 

vrijdag 17 maart, 20.30 uur
zaterdag 18 maart, 20.30 uur

Normaal € 15,00
Uitpas € 13,50
CJP € 11,50
Studenten € 11,50
BGL vipkaart € 12,50 

Kaarten zijn verkrijgbaar via de website van Theater aan het Spui

Deze voorstelling vindt plaats in de ruimte van Nest.

 

In samenwerking met Theater aan het Spui.
Ondersteund door Stadsschouwburg Amsterdam.
Met dank aan Fonds Podiumkunsten en het Amsterdams Fonds voor de Kunst. 

 


Interview Rinus Van de Velde, donderdag 23 maart, 20.00 uur

Interview met Rinus Van de Velde

Deze keer geen Hollandse meester, maar een Vlaamse. Wat schuilt er achter het personage Robert Rino? Wellicht nog belangrijker: wat schuilt er achter het werk van Rinus Van de Velde? Michiel van Nieuwkerk gaat op zoek in een gesprek met Van de Velde zelf, op 23 maart.


Nederlands gesproken
donderdag 23 maart, 20.00 uur
toegang € 2,00


Veiling, vrijdag 24 maart, 17.00 uur

Budvar Young Art Event #1

Op vrijdag 24 maart presenteren Nest en Budweiser Budvar de eerste editie van Budvar Young Art Event. Het Budvar Young Art Event is een avond vol kunstwerken van jonge kunstenaars, goede gesprekken over kunst èn de mogelijkheid om je favoriete kunstwerk voor een zeer schappelijke prijs mee naar huis te nemen.

Terwijl de huidige tentoonstelling About Robert Rino, van kunstenaar Rinus Van de Velde het achtergronddecor is, laten jonge, ambitieuze kunstenaars zien met welke nieuwe dingen zij bezig zijn. Veel kunstenaars zijn zelf aanwezig en vertellen je graag meer over hun werk als je geïnteresseerd bent. Ben je op zoek naar een kunstwerk voor in huis en zie je iets moois? Dan kun je bieden in de veiling en ga je aan het eind van de avond misschien wel met een werk naar huis.

Naast de veiling zal de avond bestaan uit een aantal "kunstvergaderingen" gehost door kunstplatform Patty Morgan. Schuif aan bij een gesprek en kom erachter wat je van een kunstwerk vindt door er met anderen over te praten. Het wordt een avond waarbij je met een biertje in de hand naar kunst kan kijken, ontspannen over kunst kunt praten en een hapje kunt eten terwijl een DJ de muzikale achtergrond verzorgt. De veiling zal van 17.00 uur tot 21.00 uur plaatsvinden, waarna de avond zich nog even voort kan zetten.


Hoogtij #48, vrijdag 10 maart 2016

Hoogtij

Een culturele route langs kunstenaarsinitiatieven, galeries en kunstinstellingen. Hoogtij vindt vier keer per jaar op vrijdagavond plaats in de Haagse binnenstad.

Deze keer is Nest de startlocatie. Vanaf 6 uur is de bar open en kan About Robert Rino gratis bezocht worden. Er starten ook diverse rondleidingen (voor wie het wil) om 19.00 uur. Check de site voor de bijzondere routes en gidsen. Graag reserveren voor de rondleidingen voor 8 maart via mailing@hoogtij.net

De locaties zijn van 19.00 – 23.00 uur te bezoeken. De toegang is overal gratis.

19.00 - 23.00 uur
voor meer informatie en de plattegrond: http://hoogtij.net/

 


Verwend Nest, 15 februari en 15 maart

Verwend Nest

Workshop voor kinderen van 6 tot 12 jaar

Doe mee aan een leuke workshop op woensdagmiddag, speciaal voor Verwende Nesten. We gaan eerst in de tentoonstelling kijken en daarna ga je zelf aan de slag.


woensdag 15 februari
groep 1: 13:30 - 15:00 uur
groep 2: 15.30 - 17.00 uur

woensdag 15 maart
groep 1: 13:30 - 15:00 uur
groep 2: 15.30 - 17.00 uur

Ben je nog geen lid van Verwend Nest? Eenmalig meedoen om te zien of je het leuk vindt, is gratis. 
De Ooievaarspas geeft 50% korting op de contributie. 


Aanmelden en informatie via sarina@nestruimte.nl

 


Poster