/ Concept Store

Opening 17 mei 2014, 16.00 uur


Tentoonstelling, 18 mei - 6 juli 2014

John M Armleder   
Merlin Carpenter
Vaast Colson
Paul Elliman
Erika Hock
Jeroen Jacobs
Klaas Kloosterboer
Wjm Kok
Ingmar König
Frank Koolen
Michael Krebber
Marius Lut
Ola Vasiljeva 

Curator: Marius Lut en Frank Koolen

Kunst en commercie lijken tegenpolen van elkaar te zijn. De filosofische insteek van het kunstwerk botst met het praktische van het commerciële product. Het commerciële product dient de gulzigheid en ijdelheid van de mens, terwijl de kunst intelligentie, inzicht en de mentale staat van de mens stimuleert. Winkelcentra leiden uiteindelijk tot uitdijende afvalbergen van de producten voor tijdelijke bevrediging, terwijl in musea de kunst haar eeuwige waarde nastreeft.

Met de opkomst van de merkbeleving (branding); de uitvergroting van het merk ten opzichte van het oorspronkelijke product in de jaren tachtig en negentig van de vorige eeuw, verscheen de 'flag store' in het straatbeeld. De flag store kan wellicht gezien worden als tussenvorm tussen een tentoonstellingsruimte voor beeldende kunst en een winkel. De presentatie en beleving van het merk staat voorop en de ruimtes zijn meestal minimaal ingericht met een luxe uitstraling.

Het project Concept Store dat Marius Lut en Frank Koolen bij Nest gaan uitvoeren, gaat uit van het verkennen van de verschillende presentatievormen van winkel, flagship store en tentoonstellingsruimte en de invloed die de verschillende vormen hebben op de waardebepaling van datgene dat gepresenteerd wordt. 

 

Openingstijden: donderdag t/m zondag, 13.00 - 17.00 uur en op afspraak.

 


Veiling, donderdag 3 juli, 20.00 uur

Avond met veiling en video's

In het kader van de tentoonstelling Concept Store vindt op 3 juli een avondvullend programma plaats gepresenteerd door curator Frank Koolen. Er worden video's getoond die aansluiten op de tentoonstelling of die door de kunstenaars zijn aangedragen, daar tussendoor veilt veilingmeester Jaring Dürst Britt bijzondere objecten. Deze variëren van kleine werkjes en gesigneerde gebruiksvoorwerpen door de deelnemende kunstenaars tot readymades, alles geheel in de gedachte van de Concept Store. De objecten zijn in de Nest webshop alvast te bekijken. 

Toegang € 2,00


Interview Gabriel Lester, donderdag 19 juni, 20.00 uur

Hollandse Meesters in de 21e eeuw: Gabriel Lester

toegang € 2,00

Gabriel Lester woont en werkt in Amsterdam en Shanghai. Zijn werk komt voort uit een verlangen naar het vertellen van verhalen en het bouwen van omgevingen waarin deze verhalen zich kunnen afspelen. Hij definiëert zijn werk zelf als cinematografie, zonder daarvoor per se film of video in te zetten. Zijn kunstwerken zijn impliciet verhalend of expliciet beeldend en soms ook beide tegelijkertijd.

Dit is een eerste in een serie van interviews waarin Michiel van Nieuwkerk bij Nest met zijn 'Hollandse Meesters' in gesprek gaat. De Hollandse Meesters in de 21e eeuw is een langlopend documentaireproject dat door Michiel van Nieuwkerk in 2010 is geïnitieerd.
De interviewserie bij Nest maakt het mogelijk om nog wat dieper op in te gaan op wat de documentaires laten zien en biedt het publiek de mogelijkheid om het gesprek met de kunstenaar live bij te wonen.

 


NestTV #14

 

 


Cursus, 2013 - 2014

On the Spot

Het hele jaar door kun je bij Nest op vrijdag meedoen aan On the Spot. In deze lessen gaan we in gesprek over het werk in de tentoonstelling, en werken we in verschillende technieken aan opdrachten in de tentoonstellingsruimte. Op de vrijdagen dat er geen tentoonstelling is worden andere kunstinstellingen in Den Haag bezocht. De lessen worden gegeven door beeldend kunstenaar Sarina Missot.

Nieuwsgierig? Bekijk de resultaten op www.nestcursus.tumblr.com

Iedere vrijdagochtend van 9.30 -11.30 uur 
maandelijks 50 euro
losse les 17,50

Alle prijzen zijn inclusief materiaal, koffie en thee.
De cursus is voor volwassenen, beginners en gevorderen.
Wil je elke week komen, dan betaal je per maand. Wil je af en toe een les volgen? Dan kun je per keer betalen.

Aanmelden en informatie via sarina@nestruimte.nl

Na de zomer beginnen we weer op vrijdag 19 september 2014Workshops, 21 mei, 18 juni, 2 juli

Verwend Nest

Workshop voor kinderen van 6 tot 12 jaar

Doe mee aan een leuke workshop op woensdagmiddag, speciaal voor Verwende Nesten. Tijdens deze tentoonstelling op:

21 mei, 18 juni, 2 juli 2014 van 14.00 tot 15.30 uur

Ben je nog geen lid van Verwend Nest? Eenmalig meedoen om te zien of je het leuk vindt, is gratis.

Aanmelden en informatie via sarina@nestruimte.nl

 


Hoogtij

Hoogtij

Een culturele route langs kunstenaarsinitiatieven, galeries en kunstinstellingen. Hoogtij vindt vier keer per jaar op vrijdagavond plaats in de Haagse binnenstad. De locaties zijn van 19.00 – 23.00 uur te bezoeken. De toegang is overal gratis.

http://hoogtij.net/

 


Fotografieworkshop, zaterdag 7 juni 11.00 – 16.00 uur

Fotografieworkshop

In deze workshop geeft fotograaf Thomas Jansen een introductie tot de verhalende kant van fotografie. Je leert in één dag de beginselen van het maken van een beeldverhaal én gaat er ook direct mee aan de slag. 

Dankzij de digitale fotografie is een mooie foto schieten geen probleem meer, maar dat is iets anders dan het maken van een goede foto. Een goede foto maakt gebruik van een eigen context en krijgt meerwaarde door dat wat deze inhoudelijk weet te communiceren. Thomas Jansen is professioneel kunstfotograaf en neemt je graag mee op een reis naar wat nog meer mogelijk is binnen de fotografie.

Ervaring met fotografie is geen vereiste. Wel zelf meenemen; een digitale camera (elk model voldoet) en indien mogelijk een laptop en card-reader.

zaterdag 7 juni, 11.00 – 16.00 uur
€45,- inclusief koffie / thee en materiaal Frank Koolen

 Ingmar König

 Jeroen Jacobs

 Klaas Kloosterboer

 Erika Hock

 John M Armleder

 Michael Krebber

 Marius Lut

 Wjm Kok

 Ola Vasiljeva

 Merlin Carpenter

 Paul Elliman

 Vaast Colson
Poster