/ Essentially Absent

Tentoonstelling 3 mei t/m 25 mei 2008


Oliver Boberg
Margareth Doorduin
Michiel Kluiters
Katja Mater
Gert Jan Kocken
Krista van der Niet
Wouter van Riessen
Marleen Sleeuwits

Curator: Eelco van der Lingen icw Margareth Doorduin

Essentially Absent was een project over de afwezigheid van het onderwerp of het onderwerp 'afwezigheid' binnen de hedendaagse fotografie.
Fotografie is oorspronkelijk een medium waarbinnen onderwerpen worden getoond en bewezen, maar binnen de hedendaagse beeldende kunsten is het uitgangspunt van de verbeelding niet alleen meer voorbehouden tot de schilderkunst of de beeldhouwkunst.
Negen fotografen toonden foto's waarin het onderwerp van de foto niet in de foto zelf te zien was.

 


Lezing, 14 mei 2008

K. Schippers

Publicist van o.a. Waar was je nou? (2005), De vliegende camera (2004) en Het witte schoolbord (1989), is een visueel schrijver. Een schrijver met een sterke verwantschap met beeldende kunst en fotografie.
Het onderwerp 'afwezigheid' komt in zijn werk veel voor. Als 'schrijver die kijkt' is K. Schippers gevraagd om inzicht te geven in de rol van afwezigheid binnen zijn oeuvre en gedachten.

 


Lezing, 21 mei 2008

Wouter van Riessen

Is schilder, tekenaar, graficus, muzikant en fotograaf. Zijn zelfportretten ziet hij niet zozeer als een platform voor zijn diepste gevoelens maar als spiegels die hem een mogelijkheid tot identificatie bieden. Hij beeldt zich af verstopt achter masker en grime of in een bont gezelschap van handpoppen en marionetten. Wouter van Riessen gaf een lezing over de aan/afwezigheid van hemzelf binnen zijn werk. Hij lichte zijn ideeën toe met zelfgeschreven liedjes.

 Wouter van Riessen

Gert Jan Kocken

Margareth Doorduin

Michiel Kluiters 

Margareth Doorduin, Oliver Boberg

Margereth Doorduin

Wouter van Riessen

Krista van der Niet, Margareth Doorduin

Marleen Sneeuwits
Poster