/ Even if it's Jazz or the Quiet Storm

opening vrijdag 30 november, 20.00 uur


Tentoonstelling, 30 november - 27 januari 2019

Nicola Arthen
Aline Bouvy
Rubén Grilo
Lauren Hall
Daniel Jacoby
Graham Kelly
Kareem Lotfy
Saskia Noor van Imhoff
Nicolas Pelzer
Sarah Pichlkostner
Josse Pyl
Magali Reus
Nicholas Riis
Machteld Rullens
Pieter van der Schaaf
Urara Tsuchiya
Evita Vasiljeva
Dan Walwin
Charlott Weise
Yvonne Dröge Wendel
Hanae Wilke

Gastcuratoren: Vincent van Velsen en Dan Walwin


Deze tentoonstelling gaat niet enkel over een ding, onderwerp of thema, maar over individuele stemmen en de relaties die deze met elkaar aangaan. ‘Even if it’s Jazz or the Quiet Storm’ maakt associaties en verbindingen en vraagt je niet meer dan je ertoe te verhouden. In een kunstwereld waarbinnen thematische exposities, gezamenlijke waarheden, politieke verhalen en geschiedenissen worden verteld, zoekt ‘Even if it's Jazz or the Quiet Storm’ naar een alternatief uitgangspunt en afwijkende presentatiewijze. Er is geen sprake van een dominant verhaal dat betekenis oplegt vanuit een academisch of vooraf gevormd theoretisch kader. De focus ligt op de individuele werken waartussen speculatie, subjectiviteit en relaties tot stand komen.

Opening: vrijdag 30 november, 20.00 uur

Openingstijden tentoonstelling:
do en vr 14.00 - 20.00 uur
za en zo 14.00 - 18.00 uur
En op afspraak


NestTV #33


Ensuite leesclub, donderdag 13 december 2018

- De tussenruimte - lezen met Maria Barnas

Samen met kunsttijdschrift mister Motley organiseert Ensuite een leesclub waarin teksten worden gelezen die zijn gepubliceerd in het kader van de artikelenreeks ‘Tendens’ en de tentoonstelling ‘Even if it's Jazz or the Quiet Storm’. Met de tussenruimte wordt onderzocht of er ook plek kan bestaan waar onbekendheid (tijdelijk) wordt ‘bewaard’ in plaats van deze te duiden, te analyseren en als kennis te serveren. Een plek waar de vertelde verhalen geen ‘informatieve’ verhalen hoeven te zijn, en waar misschien wel helemaal geen vertelstructuren en woorden bestaan. De tussenruimte gaat over het niets, over het hebben van geen betekenis. Een pleidooi voor het ogenschijnlijke onzinnige, onnodige en onbegrijpelijke. 

In de rubriek Tendens worden maandelijks hedendaagse tijdgeestverschijnselen besproken met kunstenaars, wetenschappers en schrijvers. Ensuite is het artist in residence programma van Zaal 3 en Nest. Maria Barnas is de voorjaarsresident en onderzoekt de mogelijkheden binnen non-narratieve vertellingen. Samen met hoofdredacteur Lieneke Hulshof maakt zij deze leesclub tot een avond die je niet wilt missen.

- De leesclub is vol, reserveringen komen op een reservelijst. - 

do 13 dec 2018
20.00 - 21.30 uur
toegang gratis

Reserveren


Filosofisch Café, donderdag 17 januari

- dingen op zichzelf - lezing door Elize de Mul

Kun je eigenlijk dingen op zichzelf beschouwen? Los van frameworks, tunnelvisies en jeverwachtingen? Aanleiding voor deze vraag is ‘Even if it’s Jazz or the quiet storm’, een expositie in Nest zónder het gebruikelijke overkoepelend verhaal of samenbindende thema. De tentoonstelling 'Even if it's Jazz or the Quiet Storm' is voor Filosofie in Den Haag en Nest reden om schrijver en filosoof Elize de Mul uit te nodigen voor een lezing. Zo vraagt zij zich af wat het ons brengt, deze ontmoeting met dingen op zichzelf. Wat laten ze ons zien? Het mysterie? De wereld op zichzelf?

Elize de Mul (1987) studeerde filosofie, en Nieuwe media en digitale cultuur. Zij is als promovenda verbonden aan het instituut voor Metajuridica van de Universiteit Leiden. Ze schreef ‘Dansen meteen plastic zak, kleine filosofie van een onooglijk ding’. Recent verscheen ‘Onszelf voorbij’ dat zesamen met collega’s Lisa Doeland en Naomi Jacobs schreef. Dit boek is een filosofische reflectie op de onstuitbare focus op onszelf en ons individueel welzijn. 'Onszelf voorbij' staat op de longlist vande Socratesbeker voor het meest urgente en prikkelende filosofieboek 2018.

Datum: donderdag 17 januari 2019
Tijd: 20.00 tot 21.30 uur
Kosten: € 8,00 (tickets via Eventbrite of bij Nest, gratis voor We Are Public-leden)
De lezing is Nederlandstalig


Verwend Nest, 12 december en 16 januari

Verwend Nest

Workshop voor kinderen van 6 tot 12 jaar.
Doe een keer per maand mee aan een leuke workshop op woensdagmiddag, speciaal voor Verwende Nesten.
We gaan eerst in de tentoonstelling kijken en daarna ga je zelf aan de slag.

woensdag 12 december 2018
Groep 1: 13.30 - 15.00 uur
Groep 2: 15.30 - 17.00 uur

woensdag 16 januari 2019
Groep 1: 13.30 - 15.00 uur
Groep 2: 15.30 - 17.00 uur

Ben je nog geen lid van Verwend Nest? Eenmalig meedoen om te zien of je het leuk vindt, is gratis. De Ooievaarspas geeft 50% korting op de contributie. Aanmelden en informatie via sarina@nestruimte.nl Lauren Hall

 Nicholas Riis

 Nicola Arthen

 Nicolas Pelzer
Poster