/ For I Know The Plans I Have For You

Donderdag 25 februari, 20.00 uur


One Nest Stand #24

Lorena Solís Bravo
Jessie Gieben
Julien Guettab
Robin van der Heijden
Asami Kiuchi
Brigitte Louter
Luis Maly
Kristel Rigaud
Matthijs Walhout
Freerk Wilbers

Curator: Eelco van der Lingen

Jaarlijks organiseert Nest een One Nest Stand presentatie waarbij studenten van een kunstacademie de opdracht krijgen aan te haken bij het thema van één van de tentoonstellingen van Nest. Dit jaar gaan tien studenten van de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten aan de slag met de thematiek van I Am Closer To You Than Your Very Self. In For I Know The Plans I Have For You laten ze hun licht schijnen op het thema religie binnen een maatschappelijke of persoonlijke context.

Voor de participanten is het vaak de eerste presentatie buiten de academiemuren. Om de studenten goed voor te bereiden op een presentatie in een publieke tentoonstelling krijgen zij een intensief begeleidingstraject aangeboden. Onafhankelijk curator Yasmijn Jarram, Nestdirecteur Eelco van der Lingen en kunstenaars Gijs Frieling en Hamid El Kanbouhi voorzien de studenten van professionele feedback op hun plannen en adviseren met betrekking tot de praktische uitwerking.

One Nest Stands zijn tentoonstellingen van één avond. For I Know The Plans I Have For You is alleen te zien op 25 februari tussen 20.00 en 24.00 uur.


Foto: Lisa Larsson / CC BY 2.0 / Desaturated and transformed from original


 Could be, 2015

 Me, Myself and I, 2013

 The Element of Surprise, 2014
Poster