/ Happy Like Yesterday

Opening zaterdag 3 september, 16:00 uur


Tentoonstelling, 4 september - 30 oktober 2016

Harold de Bree
Ingmar König 

Joep van Liefland
Yves Scherer
Roman ŠtÄ›tina 

Curator: Eelco van der Lingen

Nostalgie is het gevoel iets belangrijks of dierbaars te zijn kwijtgeraakt. Het beeld dat de geest op een situatie projecteert, wil echter maar al te gemakkelijk een ideaal schetsen dat er nooit echt was.

In Happy Like Yesterday geven vijf kunstenaars op verschillende wijzen uiting aan een verlangen naar iets dat niet meer is, naar iets dierbaars uit het verleden of naar een vergane technologie.

 


NestTV #25


Haags UIT Festival, zaterdag 3 september 2016

Haagse UIT Nach


Dit jaar doet Nest voor het eerst mee aan de Haagse UIT Nach als onderdeel van het Haags UIT Festival. Met dit gratis festival wordt het culturele seizoen geopend en kan het publiek alvast een voorproefje nemen van voornamelijk theater, maar ook muziek, film en beeldende kunst.

 

Gratis toegang
20.00 - 23.00 uur 


Interview Jan van Munster, donderdag 22 september, 20.00 uur

Hollandse Meesters met Jan van Munster


Een nieuwe editie in de interviewreeks Hollandse Meesters in de 21e eeuw. 

In een serie van interviews gaat Michiel van Nieuwkerk bij Nest met zijn 'Hollandse Meesters' in gesprek. Hollandse Meesters in de 21e eeuw is een langlopend documentaireproject dat door Michiel van Nieuwkerk in 2010 is geïnitieerd. De interviewserie bij Nest maakt het mogelijk om nog wat dieper in te gaan op wat de documentaires laten zien en biedt het publiek de mogelijkheid om het gesprek met de kunstenaar live bij te wonen.

 

Nederlands gesproken
toegang € 2,00
inclusief consumptie

 


Hoogtij, vrijdag 30 september 2016

Hoogtij


Een culturele route langs kunstenaarsinitiatieven, galeries en kunstinstellingen. Hoogtij vindt vier keer per jaar op vrijdagavond plaats in de Haagse binnenstad. De locaties zijn van 19.00 – 23.00 uur te bezoeken. De toegang is overal gratis.

Ook Nest heeft vrijdag 30 september de deuren tot 23.00 uur open.

http://hoogtij.net/

 


Museumnacht, zaterdag 29 oktober 2016

Museumnacht Den Haag


Op zaterdag 29 oktober 2016 barst Museumnacht Den Haag los! Bijna 40 culturele instellingen zetten de deuren van 20.00 tot 01.00 uur wagenwijd open voor jou. Naast dat je nu eens kunt zien wat er allemaal voor moois hangt in deze stad, is er er een aanvullend programma van dans, muziek, theater en van alles om te doen.

Bij Nest kun je meedoen in een interactieve game van kunstenaar/programmeur Lieven van Velthoven. Maak zelf een parcours van nostalgische spullen en race je wagen naar de finish voor de snelste tijd. Een nacht om niet te vergeten!Cursus voor volwassenen

Studio Nest


In september start er een nieuwe cursus bij Nest! Op de dinsdagavond wordt er eerst in de tentoonstellingsruimte gekeken naar de dan lopende tentoonstelling. Uit wat er te zien is, worden beeldende of technische aspecten gekozen waarmee de deelnemers zelf aan de slag gaan. Je krijgt uiteenlopende materialen aangereikt waarmee geëxperimenteerd kan worden en door de kleine groep is er ruimte voor een goed gesprek over kunst, maar zeker ook voor gezelligheid. Tijdens de lessen is er veel aandacht voor persoonlijke ontwikkeling en het creatief proces. De cursus is daardoor geschikt voor alle niveaus. De lessen worden gegeven door beeldend kunstenaar Sarina Missot.

Informatie en aanmelden bij Brechtje Burger via brechtje@nestruimte.nl, of 070-3653186.


start: dinsdag 20 september
19.30 - 21.30 uur
10 lessen voor € 200,-
inclusief koffie, thee en materialen


Workshop, 14 september en 26 oktober

Verwend Nest

Workshop voor kinderen van 6 tot 12 jaar.

Doe mee aan een leuke workshop op woensdagmiddag, speciaal voor Verwende Nesten. 

woensdag 14 september
groep 1: 13:30 - 15:00 uur
groep 2: 15.30 - 17.00 uur

woensdag 26 oktober
groep 1: 13:30 - 15:00 uur
groep 2: 15.30 - 17.00 uur

Ben je nog geen lid van Verwend Nest? Eenmalig meedoen om te zien of je het leuk vindt, is gratis. 
Aanmelden en informatie via sarina@nestruimte.nl

 


Openingstijden

do t/m zo 13.00 - 17.00 uur
en op afspraak  Harold de Bree

 Ingmar König

 Joep van Liefland

 Yves Scherer

 Roman Stetina
Poster