/ How Art Things?

Opening 8 september 2012, 16.00 uur


Tentoonstelling, 9 september - 4 november 2012

Jisan Ahn
Toon Berghahn
Jeroen Jongeleen
Una Knox
Littlewhitehead
Clara Palli Monguilod
Jeroen P. Visser

Curator: Eelco van der Lingen

 Kunstenaars reflecteren op de waarde en rol van de hedendaagse beeldende kunst.

 


NestTV #6

NestTV #6: How Art Things?

 

 


Workshop, 17 oktober, 14.00 - 15.30 uur

Verwend Nest

We geven bij elke tentoonstelling workshops op woensdagmiddag, speciaal voor kinderen van 6 tot 12 jaar. Je bekijkt dan de tentoonstelling en gaat daarna zelf iets maken onder begeleiding van Nest docent Sarina Missot. Kosten €40 per jaar om lid te worden van Verwend Nest, dan kun je elke tentoonstelling deelnemen aan de workshops. De eerste keer mag je gratis meedoen om te zien of je het leuk vindt.

Dit keer bouw je je eigen museum. Wordt het een Stedelijk of een Zoldermuseum? En wat hangt erin?

 


Lezing, 4 oktober, 20.00 uur

Hans Abbing

In Why Are Artists Poor? uit 2002 schrijft kunsteconoom Hans Abbing over het aanzien van de kunst en de kunstenaar binnen de verschillende maatschappelijke lagen van de bevolking. Inmiddels is de (kunst)wereld behoorlijk veranderd en daarom is hij bezig aan een vervolg op Why Are Artists Poor? De werktitel van het boek is The Art Period. Tijdens deze avond zal hij een tipje van de sluier oplichten over dit nieuwe boek.


Cursus, 14 september 2012 - 1 februari 2013

Tekenen

Iedere week komt een groep enthousiaste cursisten samen bij Nest om te tekenen, naar de tentoonstelling te kijken, maar ook om bij te kletsen en koffie te drinken. In de lessen gaan we in op vorm en inhoud van het werk in de expositie, werken we aan opdrachten in verschillende technieken (inkt, potlood, houtskool op verschillende soorten papier) gaan we modeltekenen of naar buiten met een schetsboek. Op de vrijdagen dat er geen tentoonstelling in Nest is, bezoeken we andere kunstinstellingen in Den Haag. Aan het einde van de cursus vindt een expositieavond plaats bij Nest waarin het gemaakte werk getoond word en vrienden en bekenden het eindresultaat kunnen komen bewonderen.
De lessen worden gegeven door beeldend kunstenaar Sarina Missot. Nieuwsgierig naar de resultaten? Kijk hier op de blog van de cursus.

1e half jaar 2012 / 2013
20 lessen

14, 21, 28 september
5, 12, 19, 26 oktober
2, 9 , 16 , 23 en 30 november
7, 14, 21 december
4, 11, 18, 25 januari
1 februari

5 maandelijkse afschrijvingen van €50,- (€12,50 per les)

NB Nest Vrienden krijgen 10 % korting.

Liever losse lessen volgen? Dat kan, je betaalt dan €17,50 per les. Deze kun je contant aan het begin van de les voldoen.

Halverwege opgeven? Dat kan. Stuur ons een mail of er nog plek is. Je krijgt dan een aangepast totaalbedrag voor de cursus.

Cursusgeld wordt maandelijks afgeschreven. Wil je opzeggen? Dat kan altijd tot een week voor aanvang van een nieuwe cursus, door ons een mail te sturen (dit jaar: vóór 7 sept 2012, vóór 1 februari 2013).

Heb je geen fiets op een excursie-dag? Bel of mail ons even, dan zorgen wij dat je er wel één kunt meenemen bij Nest.

Meer infoLittle Whitehead

Jeroen Jongeleen

Toon Berghahn

Clara Palli Monguilod

Jisan Ahn

Una Knox

Jeroen P. Visser
Poster