/ Infinity

Opening, 12 januari 19.00 - 21.00 uur


Tentoonstelling, 13 januari - 11 maart 2018

Zoro Feigl

Zoro Feigl maakt bewegende kunstwerken. Zoals Poppy, een immens grote klaproos gemaakt van dekzijl die om zijn eigen centrum zwiert in een logge, maar toch ook elegante dans. Of Pressurizing, een installatie gemaakt van brandslangen die langzaam opblazen en weer leeglopen, als een rustig slapend beest.

De kunstwerken van Zoro Feigl hebben te maken met oneindigheid. Ondanks dat het piept, kraakt, schuurt en draait, stuitert, spuit en tegensputtert vormen de werken een eeuwige cadans.

Onder het motto zo hoort het niet, maar zo kan het wel beproeft hij het materiaal in zijn studio door er een motor aan te bevestigen, of ermee rond te rennen. Het maakt Zoro Feigl tot een krachtige stem binnen de hedendaagse kunst.

In de industriële omgeving van Nederlands oudste, nog werkende, energiecentrale worden in Den Haag een groot aantal kunstwerken van Zoro Feigl bijeengebracht. Te midden van dit bewegend decor werkt de kunstenaar dagelijks met zijn team in een tijdelijke werkplaats aan een nieuw installatie. Het publiek is van harte uitgenodigd onderdeel te zijn van dit proces.

Gelijktijdig is in Nest Another Dimension te zien, een grote groepstentoonstelling samengesteld door Zoro Feigl. 

Curator: Rob Knijn

Een presentatie van Nest en EF
Locatie: Electriciteitsfabriek

De Constant Rebecqueplein 20, Den Haag

Openingstijden:
do en vr 14.00 - 20.00 uur
za en zo 14.00 - 18.00 uur

Toegang InfinityAnother Dimension
Regulier  € 8,-
Studenten / CJP / 65+/ Nest-vriend / Museumkaart / ICOM € 5,-
Kinderen t/m 12 jaar / Ooievaarspas € 0,-

Beeld: Charlott Markus


Opening, 12 januari 2018 19.00 - 21.00 uur

Opening Infinity

Wij nodigen u van harte uit voor de feestelijke opening van de tentoonstellingen Infinity en Another Dimension op 12 januari vanaf 19.00 uur.

Om 19.30 uur worden beide tentoonstellingen officieel geopend door Zoro Feigl, gevolgd door een openingswoord in de Electriciteitsfabriek. 

De Electriciteitsfabriek sluit om 21.00 uur maar we nodigen u van harte uit de opening voort te zetten in Nest.


NestTV #30


Voor scholen

Zo hoort het niet, maar zo kan het wel

Speciaal voor scholen wordt er een educatief programma ontwikkeld bij deze interactieve tentoonstelling in de oude turbinehal. In een rondleiding en experimentele workshop stappen leerlingen in de wereld van Zoro Feigl en maken zij kennis met Zoro’s motto: ‘Zo hoort het niet, maar zo kan het wel.’ Kijk voor het programma en boekingen op deze pagina.

  Zoro Feigl - Pressurizing

 Zoro FeiglLoop

 Zoro Feigl - Viscosity

 Zoro Feigl - Monolith

 Zoro Feigl - Poppy 
Poster