/ Infinity

Opening, 12 januari 19.00 - 21.00 uur


Tentoonstelling, 13 januari - 18 maart 2018

Zoro Feigl

Zoro Feigl maakt bewegende kunstwerken. Zoals Poppy, een immens grote klaproos gemaakt van dekzeil die om zijn eigen centrum zwiert in een logge, maar toch ook elegante dans. Of Pressurizing, een installatie gemaakt van brandslangen die langzaam opblazen en weer leeglopen, als een rustig slapend beest.

De kunstwerken van Zoro Feigl hebben te maken met oneindigheid. Ondanks dat het piept, kraakt, schuurt en draait, stuitert, spuit en tegensputtert vormen de werken een eeuwige cadans.

Onder het motto zo hoort het niet, maar zo kan het wel beproeft hij het materiaal in zijn studio door er een motor aan te bevestigen, of ermee rond te rennen. Het maakt Zoro Feigl tot een krachtige stem binnen de hedendaagse kunst.

In de industriële omgeving van Nederlands oudste, nog werkende, energiecentrale worden in Den Haag een groot aantal kunstwerken van Zoro Feigl bijeengebracht. Te midden van dit bewegend decor werkt de kunstenaar dagelijks met zijn team in een tijdelijke werkplaats aan een nieuwe installatie. Het publiek is van harte uitgenodigd onderdeel te zijn van dit proces.

Gelijktijdig is in Nest Another Dimension te zien, een grote groepstentoonstelling samengesteld door Zoro Feigl. 

Curator: Rob Knijn

Een presentatie van Nest en EF
Locatie: Electriciteitsfabriek

De Constant Rebecqueplein 20, Den Haag

Openingstijden:
do en vr 14.00 - 20.00 uur
za en zo 14.00 - 18.00 uur

Toegang InfinityAnother Dimension
Regulier  € 8,-
Studenten / CJP / 65+/ Nest-vriend / Museumkaart / ICOM € 5,-
Kinderen t/m 12 jaar / Ooievaarspas € 0,-

Beeld: Charlott Markus


Interview Zoro Feigl, 8 maart 2018 20.00 uur

Interview Zoro Feigl

Op 8 maart wordt Zoro Feigl door Luuk Heezen live geïnterviewd over 'Infinity' en 'Another Dimension' in het theater tussen beide locaties: Zaal 3 

In de industriële omgeving van Nederlands oudste, nog werkende, energiecentrale zijn in Den Haag een groot aantal kunstwerken van Zoro Feigl te zien. Ter gelegenheid van de tentoonstelling heeft Zoro Feigl tijdelijk zijn werkplaats verhuisd naar de Electriciteitsfabriek, waar hij deze maanden aan nieuwe kunstwerken bouwt. Daarnaast stelde hij de tentoonstelling 'Another Dimension' in Nest samen.

Luuk Heezen is journalist en kunsthistoricus. Hij maakt reportages voor VPRO Nooit Meer Slapen, presenteert het radioprogramma ‘Kunst is Lang’ van mister Motley en filmt voor Arttube.nl. Samen praten zij ruim een uur over de tentoonstellingen, het kunstenaarschap en Zoro's grote voorbeelden. 


Kaarten 10,- (Tevens uw entreebewijs voor beide exposities geldig op 8 maart)zijn HIER te bstellen


Tentoonstellingen : 14.00 en 20.00 uur
Inloop zaal: 20.00 uur
Start interview: 20.15 uur


Opening, 12 januari 2018 19.00 - 21.00 uur

Minister opent tentoonstellingen Infinity & Another Dimension

Ter ere van het 10-jarig jubileum van Nest zal minister Ingrid van Engelshoven van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap op vrijdagavond de tentoonstellingenInfinity & Another Dimension openen. Daarna zal bevriend beeldend kunstenaar en curator Gijs Frieling het woord richten tot Zoro Feigl. 


NestTV #30


zaterdag 17 maart 2018, 17.00 - 22.00 uur

Museumnacht Kids

Op 17 maart is Zoro Feigls solotentoonstelling speciaal geopend voor kinderen tijdens Museumnacht Kids. Daarvoor zijn Het Nationale Theater en Nest op zoek naar kinderen (8 t/m 12 jaar) die mee willen doen aan 'NIET BEWEGEN'. 

Onder begeleiding van een theaterdocent van NTjong werken twintig kinderen een middag letterlijk tussen en met de kunstwerken samen. Het wordt één groot onderzoek naar stilstaan én bewegen, net als de kunstwerken van Feigl. ’s Avonds laten de kinderen hun levende tentoonstelling zien aan publiek.Meedoen? Geef je hier op.


In zaal 3 kun je de gehele avond terecht voor wat lekkers te eten en drinken.


Voor scholen

Zo hoort het niet, maar zo kan het wel

Speciaal voor scholen wordt er een educatief programma ontwikkeld bij deze interactieve tentoonstelling in de oude turbinehal. In een rondleiding en experimentele workshop stappen leerlingen in de wereld van Zoro Feigl en maken zij kennis met Zoro’s motto: ‘Zo hoort het niet, maar zo kan het wel.’ Kijk voor het programma en boekingen op deze pagina.

  Zoro Feigl - Pressurizing

 Zoro Feigl - Untangling the Tides

 Zoro Feigl - Viscosity

 Zoro Feigl - Conveyor

 Zoro Feigl - Poppy 

 Zoro Feigl - Nieuw Werk

 Zoro Feigl - Nieuw Werk

 Zoro Feigl - Nieuw Werk
Poster