/ Infinity

Poster

Tentoonstelling, 13 januari - 11 maart 2018

Zoro Feigl

Zoro Feigl maakt bewegende kunstwerken. Zoals Poppy, een immens grote klaproos gemaakt van dekzijl die om zijn eigen centrum zwiert in een logge, maar toch ook elegante dans. Of Detour. A long and winding road to nowhere in particular; een lang groen lint van hard plastic dat eindeloos over de vloer kronkelt. Wie de tijd neemt wordt beloond, want hoewel het werk er soms gevaarlijk en dreigend uitziet, is er gewaarwording; een moment van herkenning.

De kunstwerken van Zoro Feigl hebben te maken met oneindigheid. Ondanks dat het piept, kraakt, schuurt en draait, stuitert, spuit en tegensputtert vormen de werken een ritmische cadans.

Gefascineerd door de schoonheid van simpele dingen zet de kunstenaar het experiment in, vastberaden te achterhalen hoe de wereld van de materie werkt. Onder het motto zo hoort het niet, maar zo kan het wel beproeft hij het materiaal in zijn studio door er een motor aan te bevestigen, of ermee rond te rennen. Het maakt Zoro Feigl tot een krachtige stem binnen de hedendaagse kunst.

In de industriële omgeving van Nederlands oudste, nog werkende, energiecentrale worden in Den Haag een groot aantal kunstwerken van Zoro Feigl bijeengebracht. Te midden van dit bewegend decor werkt de kunstenaar dagelijks met zijn team in een tijdelijke werkplaats aan een nieuw installatie. Het publiek is van harte uitgenodigd onderdeel te zijn van dit proces.


Curator: Rob Knijn 

 

Een presentatie van Nest en EF
Locatie: Electriciteitsfabriek
De Constant Rebecqueplein 20, Den Haag


Openingstijden: 

do en vr 14.00 - 20.00 uur
za en zo 14.00 - 18.00 uur

Toegang €8,- / Combiticket EF + Nest €10,-  Zoro Feigl - Pressurizing

 Zoro FeiglLoop

 Zoro Feigl - Viscosity

 Zoro Feigl - Monolith

 Zoro Feigl - Poppy