/ Moving a brick through water

Opening zaterdag 19 september, 16:00 uur


Tentoonstelling, 20 september - 1 november

Sarah & Charles

Curator: Eelco van der Lingen

Een Nestvullende totaalinstallatie waarbinnen alles onderling verbonden is en waar toekomst en verleden, het decor en het echte leven, het werk en ‘the making of’ regelmatig van plaats wisselen. Net als bij hun presentatie ‘Suspension of disbelief’, die in 2014 in Nest te zien was, continueren Sarah & Charles het spel van schijnbare tegenstrijdigheden en visuele verwarring. Zowel voor de vorm als voor de inhoud geldt: ‘what you see is not what you get’.

 

´Moving a brick throught water´ is een coproductie van Nest en Netwerk in Aalst (Be) en zal bij Netwerk te zien zijn van 5 december 2015 t/m 6 maart 2016.

 


NestTV #20

 

 


Interview Zoro Feigl, donderdag 1 oktober, 20.00 uur

Hollandse Meesters met Zoro Feigl

Naast de tentoonstelling Moving a brick through water is er op 1 oktober een nieuwe editie van de interviewreeks door Michiel van Nieuwkerk.

Hollandse Meesters in de 21e eeuw is een langlopend documentaireproject dat door Michiel van Nieuwkerk in 2010 is geïnitieerd. Voor de meest recente serie Hollandse Meesters werd Feigl en zijn vrolijke, immer bewegende intstallaties geportretteerd door documentairemaker John Appel. Bij Nest zal Van Nieuwkerk hem interviewen en dieper in gaan op zijn werk. Feigl maakt installaties waarin alles zwiept, zweeft, kronkelt of draait. Zo maakt hij van gevonden materialen betoverende kunstwerken.

Nederlands gesproken
toegang € 2,00
inclusief consumptiebon 


Interview L.A. Raeven, donderdag 29 oktober, 20.00 uur

Hollandse Meesters met L.A. Raeven

Michiel van Nieuwkerk gaat in gesprek met kunstenaarsduo L.A. Raeven.

Dit interview bij Nest maakt het mogelijk om nog wat dieper in te gaan op wat de documentaire liet zien en biedt het publiek de mogelijkheid om het gesprek met de kunstenaars live bij te wonen. L.A. Raeven wordt gevormd door de tweelingzussen Liesbeth en Angelique Raeven. Met hun performances en video-installaties geven ze commentaar op de hedendaagse obsessie met eten, de maakbaarheid van het lichaam en de dwingende opdracht van de maatschappij om een ‘ideaal individu’ te zijn. 

Nederlands gesproken
toegang € 2,00
inclusief consumptiebon 


Workshop, 23 september, 14 en 28 oktober

Verwend Nest

Workshop voor kinderen van 6 tot 12 jaar

Doe mee aan een leuke workshop op woensdagmiddag, speciaal voor Verwende Nesten. 

woensdag 23 september
van 14:00 - 15:30 uur

woensdag 14 oktober
van 14:00 - 15:30 uur

woensdag 28 oktober
van 14:00 - 15:30 uur

Ben je nog geen lid van Verwend Nest? Eenmalig meedoen om te zien of je het leuk vindt, is gratis. Het is helaas niet mogelijk om op 28 oktober een proefles te doen, omdat die middag een film voor kinderfestival VLO wordt afgemaakt.
Aanmelden en informatie via sarina@nestruimte.nl

 


Vrijdagcursus

On the Spot 

Het hele jaar door kun je bij Nest op vrijdag meedoen aan On the Spot. In deze lessen gaan we in gesprek over het werk in de tentoonstelling, en werken we in verschillende technieken aan opdrachten in de tentoonstellingsruimte. Op de vrijdagen dat er geen tentoonstelling is worden andere kunstinstellingen in Den Haag bezocht. De lessen worden gegeven door beeldend kunstenaar Sarina Missot.

Nieuwsgierig? Bekijk de resultaten op www.nestcursus.tumblr.com

Iedere vrijdagochtend van 9.30 -11.30 uur 
maandelijks 50 euro
losse les 17,50

Alle prijzen zijn inclusief materiaal, koffie en thee.
De cursus is voor volwassenen, beginners en gevorderen.
Wil je elke week komen, dan betaal je per maand. Wil je af en toe een les volgen? Dan kun je per keer betalen.

Aanmelden en informatie via sarina@nestruimte.nl


 

Poster