/ Notes on Narratives

Tentoonstelling 10 oktober 2009


Marijn Akkermans
Marcel van Eeden
Ruth Gwily
Han Hoogerbrugge
Ingrid Mol
Paulien Oltheten
Sebastiaan Schlicher
Babette Wagenvoort
Bas de wit

Curator: Joncquil ism Babette Wagenvoort

Notes On Narratives is een project rond verhalende beeldende kunst; werk dat een specifiek moment in een groter verhaal suggereert.

 


Lezing, 5 november 2009

Gummbah

De Gummbah van 2 november 2009: Een clown bekijkt een kunstwerk aan de muur. Op het werk een enkele zwarte streep op een wit vlak. Tegen het officieel uitziende heerschap naast hem deelt hij mede: "je kunt niet zeggen dat-ie niet zijn stinkende best heeft gedaan".

Het is een typisch Gummbah, een optelling van verschillende absurditeiten, waarin niet alleen een grap wordt gemaakt, maar waarin ook een klein verhaal wordt verteld en waarbij subtiel commentaar wordt geleverd op het gedrag van de hedendaagse mens.

Het past mooi in Notes on Narratives, een tentoonstelling waarin kunstenaars getoond worden die in een enkele scène of beeld een verstrekkend verhaal vertellen. Niets wordt uitgespeld of voorgekauwd. Het beeld suggereert en stuurt zonder af te bakenen of uit te sluiten.

Donderdag 5 november gaf Gummbah een toelichting op zijn oeuvre naar aanleiding van net niet uitgegegeven boeken...

 


Lezing, 26 november 2009

Paulien Oltheten

In haar foto's en video's richt Paulien Oltheten zich op ogenschijnlijk eenvoudige gebaren, houdingen en gewoontes en trekt ze ze uit de context van het normale. De  uitvergrote details tasten het normale aan en creeren nieuwe verhalen. In de lezing wordt haar aanpak copnsequent doorgevoerd als ze een verhaal verteld door wisselende allerdaagse details in een nieuwe context te plaatsen.

 Bas de Wit, Marijn Akkermans, Marcel van Eeden  

Ruth Gwily, Bas de Wit

Han Hoogerbrugge

Ingrid Mol

Paulien Oltheten, Bas de Wit

Sebastiaan Schlicher

Marcel van Eeden 

Sebastiaan Schlicher, Paulien Oltheten, Bas de Wit

Babette Wagenvoort, Marijn Akkermans

Marcel van Eeden
Poster