/ On Speaking Terms

Poster

Opening zaterdag 9 september, openingswoord 17.30 uur
Ook: DCR Pleinfestival


Tentoonstelling, 9 september - 5 november 2017

Yair Callender
Robert Glas
Charl Landvreugd
Barbara Visser
Marga Weimans

Een initiatief van en vormgegeven door Studio L A.

 

Voor On Speaking Terms is een experimentele tentoonstellingsruimte ontwikkeld door ontwerpers Lorien Beijaert en Arna Mačkić van Studio L A. De kunstwerken worden getoond in een nieuwe architectuur binnen de muren van Nest, om zo vanuit een ander standpunt te kijken. On Speaking Terms laat kunstwerken zien die het wij-zij denken en het ik-versus-de-ander in onze samenleving bevragen. Een tijdelijke arena in het hart van Nest nodigt je uit om nieuwe ideeën te vormen en deze te bediscussiëren. 

 

Openingstijden:
do t/m zo 13.00 - 17.00 uur
en op afspraak
 

Toegang €4,-
Nest-vrienden / studenten / kinderen <18 jaar €0,- 
Ooievaarspas / Museumkaart €0,- 


Festival, zaterdag 9 september 2017

DCR Pleinfestival

Geniet tijdens het DCR Pleinfestival op 9 september van 15:00 tot 21:00 van een dag vol optredens, workshops en rondleidingen. De vele kunstenaars, architecten, vormgevers en organisaties openen hun deuren voor buurtbewoners en geïnteresseerden. Een unieke kans om een kijkje te nemen in de voormalige elektriciteitsfabriek!

Bekijk onder het genot van lekker eten, de presentaties van de ‘bewoners’ van het De Constant Rebecqueplein. Theater Zaal 3 verzorgt een theaterperformance, dansstudio Cloud danst over het plein en muziekstudio Loos regelt de muzikale invulling. In het imposante gebouw van de Electriciteitsfabriek worden rondleidingen gegeven. Tentoonstellingsruimte Nest opent een tentoonstelling waarbij ook een aantal buurtbewoners terug te vinden zijn.

Naast deze publieksinstellingen huizen er veel bijzondere kunstenaars en creatieve ondernemers in het pand. Ook zij gooien hun deuren open. Op gezette tijden kan er een tocht door het pand langs de ateliers worden gemaakt. Er is een uitgebreid programma met gratis, creatieve workshops voor kinderen en volwassenen. Het wordt een gezellige middag en avond met lekker eten en drinken voor kleine prijsjes en een bijzonder programma.

Kijk voor meer informatie en het volledige programma op facebook.com/dcrdenhaag

 

15.00 - 21.00 uur
Gratis toegang


Hoogtij, vrijdag 29 september 2017

Hoogtij #50

Een culturele route langs kunstenaarsinitiatieven, galeries en kunstinstellingen. Hoogtij vindt vier keer per jaar op vrijdagavond plaats in de Haagse binnenstad. De locaties zijn van 19.00 – 23.00 uur te bezoeken. De toegang is overal gratis.

Ook Nest heeft vrijdag 7 juli de deuren van 19.00 uur tot 23.00 uur open en gratis toegang. 


Kijk voor meer informatie op http://hoogtij.net/


Museumnacht, zaterdag 21 oktober 2017

Museumnacht Den Haag

Museumnacht Den Haag toont het beste van de Haagse musea tijdens een wervelend programma! Tot laat in de avond zetten tientallen musea en culturele instellingen in de binnenstad en Scheveningen hun deuren open voor kunstminnende nachtbrakers. 

 

20.00 - 01.00 uur


Socratisch gesprek, donderdag 5 oktober, 19.30 uur

Socratisch gesprek olv Wouter Klein Velderman

 

 

Nederlands gesproken, 5 oktober
Engels gesproken, 26 oktober
toegang € 5,00
Na het gesprek is de tentoonstelling vrij te bezoeken.

 

 

Reserveren


Verwend Nest, 20 september en 11 oktober

Verwend Nest

Workshop voor kinderen van 6 tot 12 jaar

Doe mee aan een leuke workshop op woensdagmiddag, speciaal voor Verwende Nesten. We gaan eerst in de tentoonstelling kijken en daarna ga je zelf aan de slag.


woensdag 20 september
groep 1: 13:30 - 15:00 uur
groep 2: 15.30 - 17.00 uur

woensdag 11 oktober
groep 1: 13:30 - 15:00 uur
groep 2: 15.30 - 17.00 uur


Ben je nog geen lid van Verwend Nest? Eenmalig meedoen om te zien of je het leuk vindt, is gratis. De Ooievaarspas geeft 50% korting op de contributie. 


Aanmelden en informatie via sarina@nestruimte.nl

  Robert Glas

 Yair Callender

 Marga Weimans

 Barbara Visser

 Studio L A

 Charl Landvreugd