/ Places of Ruin

Triptiek


Triptiek, 18 november t/m 21 december 2017

Veel mensen noemen Nederland te ‘af’, aangeharkt, net té prachtig opgeknapt, en dus reizen we af naar ranzige steden, vervallen ruïnes en naar schaars verlichte cafés. We omarmen enthousiast de groezelige ongeorganiseerde aspecten van verlaten dorpen of zieltogende panden met vochtkringen en overwoekerde graffiti. Schraalheid als esthetisch concept zie je overal terug; er zijn ontelbaar veel hippe restaurants die wél drievellen wc-papier hebben, maar geen lampenkappen om de peertjes. In schraalheid schuilt ultieme schoonheid. Of...?

Voor de tentoonstelling On Speaking Terms, die van 9 september tot en met 5 november te zien was in Nest, ontwierp Studio L A een architectuur waarin de toeschouwer vanuit een ander perspectief naar kunst kon kijken. In het hart van Nest werd een arena gebouwd, daar omheen hellingen, trappen en Barokke gordijnen. Nu zijn de kunstwerken van On Speaking Terms verdwenen en geeft Nest een schare kunstenaars de gelegenheid om de architectuur toe te eigenen, af te laten brokkelen en weer op te bouwen. In twee maanden tijd ontstaat een triptiek door kunstenaars die tijdens een werkperiode de ruimte van opeenvolgende aardlagen voorzien.

In Places of Ruin onderzoeken kunstenaars in drie delen de verheerlijking van verpaupering.  

 


Places of Ruin - Elsemarijn Bruys


Deel I Cindy Moorman, 18 en 19 november 2017

Deel I the Other(s)

Cindy Moorman

Door gebeurtenissen, in het geval van Cindy Moorman performances, wordt een plek geladen met een andere betekenis. Niet de fysieke afbraak of opbouw staat in deel | centraal maar het gedrag van de groep, van mensen die zich in een ruimte bewegen. Zonder de architectuur aan te tasten vullen de ruimtes van Nest zich met performances die een mentale imprint achterlaten.

Performances
zaterdag 18 november
Van 17.00 tot 17.30 uur
Van 18.00 tot 18.30 uur
Van 19.30 tot 20.00 uur
Van 20.30 tot 21.00 uur

We vragen je vriendelijk om op tijd aanwezig zijn, aangezien na de start van een tour aansluiten niet mogelijk is. Je kunt dan uiteraard wel mee gaan met een latere groep.

Tentoonstelling
zondag 19 november
13.00 - 17.00 uur

 


Deel II Ide André & Arash Fakhim, 23 november t/m 3 december 2017

Deel II When the Fallow Remains

Ide André & Arash Fakhim

Verval gaat niet met bruut geweld, maar verloopt slepend door het verstrijken van tijd. Ide André en Arash Fakhim deconstrueren de architectuur met zachte razernij: gutsen en vijlen, de handzaag en naaimachine. De fysieke overblijfselen van de architectuur zullen dicteren wat er wordt gemaakt en wat onaangeroerd blijft. Functionaliteit verdwijnt en materiaal blijft: verzaagd, versnipperd en verknipt ontstaat een nieuw nalatenschap.

Tentoonstelling
23 november t/m 3 december
do t/m zo 13.00 - 17.00 uur

Verni-/finissage
tijdens Hoogtij op vrijdag 1 december 19.00 - 23.00 uurDeel III Unfair, 7 december t/m 17 december 2017

Deel ||| Beyond Thunderdome

Unfair (met werk van Tim Breukers, Bonno van Doorn, Ricardo van Eyk, Daan Gielis, Jan Hoek, Nasbami, Anika Schwarzlose, Rik Smits, Daniel van Straalen, Thomas Swinkels, Thomas Trum, Joeri Woudstra)

Nadat het tentoonstellings ontwerp door meerdere kunstenaars is gebruikt, trekt Unfair Amsterdam de ruimte in als een nomadische stam, die in de ruïnes nieuwe betekenis leggen. Beyond Thunderdome is een post-apocalyptische tentoonstellingin de overblijfselen van monumentale architectuur. Met materialen die voorhanden zijn in de vervallen ruïnes wordt een nieuwe context neergezet. Wildplak posters nemen de plek in van het schilderij, steigers die van wanden en de bouwmaterialen en overblijfselen vormen nieuwe, occulte objecten.

Tentoonstelling
7 t/m 17 december
do t/m zo 13.00 - 17.00 uur

 


One Nest Stand #27, do 21 december 2017, 20.00 - 00.00 uur

Party of Ruin

Budvar x Unfair x Nest


Na twee maanden door het almaar getransformeerde Places of Ruin te hebben gelopen, nodigt Unfair Amsterdam een schare kunstenaars uit om de langste en donkerste nacht van het jaar met julliete vieren. Nest, Unfair Amsterdam en Budvar Budweiser stropen de mouwen op om nog één keer uit de ruïnes een spectaculaire tentoonstelling op te laten doemen, met werk van meer dan 25 kunstenaars. Party of Ruin is de feestelijke afsluiting van Places of Ruin waarin een new world order met video's, foto's, tekeningen en schilderijen volgens opgestelde regels worden vertoond én verkocht. Met een digitale laag op laag geven we deze avond een spannende draai aan de verkoop van tastbaar en ontastbaar werk – zowel voor student als geharde verzamelaar. Ga de kerst in met een kunstwerk en dompel je onder in een nacht vol kunst, performance, muziek & bier.

Donderdag 21 december, 20.00 - 00.00 uur

 


Verwend Nest, 15 november en 13 december

Workshop voor kinderen van 6 tot 12 jaar

Doe mee aan een leuke workshop op woensdagmiddag, speciaal voor Verwende Nesten. We gaan eerst in de tentoonstelling kijken en daarna ga je zelf aan de slag.


woensdag 15 november
Neem-je-ouder-oma-opa-oppas-of-tante-mee-editie
Alleen van 15.30 - 17.00 uur!

woensdag 13 december
groep 1: 13:30 - 15:00 uur
groep 2: 15.30 - 17.00 uur


Ben je nog geen lid van Verwend Nest? Eenmalig meedoen om te zien of je het leuk vindt, is gratis. Voor € 60,- per jaar kun je iedere maand meedoen aan een workshop op woensdagmiddag. De Ooievaarspas geeft 50% korting op de contributie. 


Aanmelden en informatie via sarina@nestruimte.nl

  Arash Fakhim

 Cindy Moorman

 Ide André

 Unfair Art Fair
Poster