/ Some things are | What they seem

Tentoonstelling 5 oktober t/m 2 november 2008


Jan Adriaans
Wafae Ahalouch el Keriasti
Gamal Ez
Roderick Hietbrink
Joncquil
Nadia Naveau
Onno Poiesz

Curator: Joncquil

Een project gebaseerd op het kunst-filosofische vraagstuk rond de Mimesis; de opvatting dat het kunstwerk een mogelijkheid biedt om in zijn nabootsing van de werkelijkheid een nieuwe werkelijkheid te scheppen. Lezing, 12 oktober 2008

Samuel IJsseling / Ann van Sevenant

Samuel IJsseling was hoogleraar Hedendaagse Wijsbegeerte aan de Leuvense Universiteit. Hij is befaamd als levende connectie tussen het Nederlnadse taalgebied en de Franse Filosofi. Samuel Ijsseling ging tijdens de lezing in op de verschillende ideeen achter de mimesis, de kwalificaties van het idee, de kopie, het zijn en het lijken. Is een kopie een toevoeging of degradatie van het object? Is het ding een zwakke uiting van het oorspronkelijke idee van het ding?
Ann van Sevenant is schrijfster en schreef o.a. met samuel Ijsseling 'Wat zou de wereld zijn zonder filosofie?' en was voorzitter van de jury van de Prix du Rome in 2006. Aan de hand van het werk in de tentoonstelling toetste zij de lezing van samuel Ijsseling in de praktijk.

 


Lezing 16 oktober 2008

Rob Scholte

Rob Scholte was gevraagd om als copy artist pur sang zijn visie te geven op de waarde van de kopie als kunstwerk.Artist Talk, 23 oktober

Show and Tell

In een Show and Tell gaven alle kunstenaars uit Some Things are | What They Seem een korte toelichting op hun werk en beweegredenen.

 Roderick Hietbrink

Onno Poiesz , Nadia Naveau 

Onno Poiesz, Wafea Ahalouch el Keriasti, Joncquil de Vries

Wafea Ahalouch el Keriasti 

Nadia Naveau 

Rob Scholte
Poster