/ Tracks, Traces and Transformations

Opening, 9 oktober 2010, 16.00 uur


Tentoonstelling, 9 oktober tot en met 21 november 2010

Patrick Corillon (BE)
Maarten Vanden Eynde (BE)
Christoph Fink (BE)
Esther Kokmeijer (NL)
Richard Long (UK)
Simon Starling (UK)

Curator: Eelco van der Lingen ism Esther Kokmeijer

Een project dat draait om kunst, direct verbonden aan het afleggen van afstand. Constant veranderende perspectieven worden door de kunstenaars omgezet in verzamelingen en narratieven, teruggebracht tot een enkele zin of samengesmolten tot één enkel beeld.

Let op onze aangepaste openingstijden: vanaf 10 oktober 2010 is Nest geopend van donderdag tot en met zondag van 13.00 tot 17.00 uur.

 


Lezing, woensdag 17 november, 20.00 uur

Melle Smets en Joost Conijn

Joost Conijn zoekt de grens op tussen mens en techniek. Hij gaat met door hem zelf gebouwde machines de wereld in: plaatst een poort in de woestijn die automatisch opent als je er met een auto opafrijdt, bouwde zelf een vliegtuig en stortte neer, reisde door Rusland met een auto die op hout loopt.

Melle Smets onderzoekt de relatie tussen de mens en het land. Hij bekijkt het landschap en de openbare ruimte 'hard', aan de hand van wat je ziet en niet aan de hand van de functie. Op die manier onderzoekt hij snelwegen, vinexwijken en vliegvelden. Zijn recente project Snelwegsafari biedt een ontdekkingstocht langs het schaamgroen van de A20 naar de botsingen van ontwerp op realiteit.

Melle Smets en Joost Conijn gaan in gesprek met Alexander Mayhew, auteur van het essay Professional Tourism.Rondleiding, donderdag 11 november 2010, 20.00 uur (gratis)

Tracking Art met Marisa Polin

Een internationale kunstavond met een rondleiding en open discussie door Marisa Polin.
Voor en na de rondleiding zal er tijd zijn om te genieten van een glas wijn.

Ervaar Tracks, Traces and Transformations, een tentoonstelling met zes internationale kunstenaars.
Deze tentoonstelling toont werk dat een directe relatie heeft tot het fysieke pad dat een kunstenaar bewandeld om een kunstwerk te maken.

De voertaal van de en de discussie zal Engels zijn.

 


Rondleiding, zondag 31 oktober 2010, 16.00 uur (gratis)

Tracks, Traces and Transformations

 


Lezing, 28 oktober 2010, 20.00 uur

Esther Kokmeijer en Maarten Vanden Eynde

Esther Kokmeijer reisde de wereld af om de zwaartepunten van continenten en landen op te zoeken. Een zwaartepunt is voor haar het punt waarop een uit de globe geknipt land in perfecte balans zou blijven als het op een scherpe punt gezet zou worden. Deze geografische hoogtepunten zijn onderling volslagen verschillend, maar de verzameling waarin deze worden opgeslagen is geordend en overzichtelijk.

Het plastic koraalrif van Maarten Vanden Eynde oogt waarschijnlijk chaotisch, maar deze chaos is niets vergeleken bij de omstandigheden waaruit het is voortgekomen. Hij bouwde het op uit het plastic vuilnis dat zich verzamelt in het centrum van de stroming van de Stille Oceaan, een drijvend kankergezwel ter grootte van Frankrijk. Het plastic, omgesmolten tot een koraalachtige sculptuur, lijkt een ironisch commentaar op de plastic vervuiling van de zee en de afbraak van natuurlijke koraalriffen.

Esther Kokmeijer en Maarten Vanden Eynde praten over hun werk en gaan in gesprek met Jaring Dürst Britt.
Esther Kokmeijer

 Richard Long

Patrick Corrilon

 Maarten vanden Eynde

Simon Starling

Christoph Fink
Poster