Een blik in de toekomst? Deze tentoonstelling biedt het – VPRO Tegenlicht

‘Als je vandaag zou sterven en één generatie later zou terugkeren, in welke wereld zou je dan geboren willen worden, ongeacht waar of wie je bent?’ Uitgelicht: een wel heel bijzondere én toekomstgerichte tentoonstelling in Den Haag en Amsterdam.

Wat als we allemaal in reïncarnatie zouden geloven? Zouden we de wereld anders achterlaten, als we terug konden keren, in de toekomst? Het zijn vragen die mensenrechtenadvocaat Michelle Alexander stelde in een essay in The New York Times, getiteld ‘What If We’re All Coming Back?’ (2018).

Alexanders essay werd het uitgangspunt van een duotentoonstelling in het Haagse Nest, een platform voor hedendaagse beeldende kunst, en CBK Zuidoost Amsterdam. Met A Fair Share of Utopia werden verschillende kunstenaars uitgedaagd te speculeren over een onbekende toekomst waar zijzelf onderdeel van uitmaken.

Kun je je eigen belangen opzij zetten en echt vechten voor een betere wereld in het belang van volgende generaties, of is het makkelijker als je je voorstelt dat jij zelf ook onderdeel uitmaakt van die onbekende toekomst?

Lees het artikel hier

This program is part of A Fair Share of Utopia

Attachments

+

Nest newsletter

Schrijf je in voor de Nest nieuwsbrief
* verplicht veld