Program

De eerste stadstekenaar van Den Haag: Babette Wagenvoort

1 Jan 2023   /   @Nest

In januari 2023 is de eerste Haagse stadstekenaar van start gegaan: Babette Wagenvoort. Het Haagse stadstekenaarschap is ontstaan op initiatief van de gemeente Den Haag, Het Haagse Gemeentearchief (HGA) en kunstruimte Nest. Naast de ceremoniële en maatschappelijke functie van het stadstekenaarschap, levert het een tijdsdocument op van belangrijke gebeurtenissen en situaties in en om de stad – gezien en getekend met een eigenzinnige blik.

In haar tekeningen verbeeldt Babette Wagenvoort de actualiteit op een zachte, speelse wijze. Klimaatverandering, de verhouding tussen mens en natuur, de mens en zijn ongrijpbare achtergronden, verlangens en geschiedenissen: het zijn thema’s waar Wagenvoort haar hand niet voor omdraait.

Wagenvoort is een bevlogen tekenaar en zal van januari 2023 tot en met december 2024 iedere maand Den Haag in minimaal twee tekeningen vastleggen, waarvan er steeds een tekening wordt geplaatst in het Algemeen Dagblad. Al tekenend zal ze de veelzijdigheid van Den Haag onderzoeken en samenvatten, waarbij ze zich richt op de actualiteit, het klimaat en allerhande samenkomsten.

Babette Wagenvoort (1970, Voorburg) is de eerste stadstekenaar van Den Haag. Wagenvoort voltooide haar Bachelor of Art aan de AKI (ArtEZ) in Enschede in 1997, waarna ze in 2000 haar Master of Art behaalde aan het Royal College of Art in Londen. Na haar masteropleiding doceerde ze aan verschillende kunstopleidingen in Londen. Momenteel is ze werkzaam als illustrator, kunstenaar, organisator en tutor in verschillende samenwerkingsverbanden en op uiteenlopende locaties en kunstacademies. Wagenvoort woont en werkt in Den Haag.

Stadstekening 01 – De Grote Marktstraat op zaterdag – Maart 2023

Stadstekening 02 – Haagse Bos – Mei 2023

Stadstekening 03 – Utrechtsebaan / A12 – Mei 2023

Attachments

Thanks to

Gemeente Den Haag
+

Nest newsletter

Schrijf je in voor de Nest nieuwsbrief
* verplicht veld