Program

(Nederlands) Keti Koti – Kunst en Dialoog Tafel

10 Apr 2019   /   Event@Nest

Sorry, this entry is only available in Dutch. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Tijdens ‘History is His Story’ viert Nest op 10 april Keti Koti in samenwerking met Stichting Keti Koti Tafel en beeldend kunstenaar Yair Callender waarin we staan we stil bij de afschaffing van de slavernij op 1 juli 1863 en de gevolgen hiervan in de huidige maatschappij. Door verschillende elementen samen te brengen – symbolische handelingen, een gezamenlijk eten , treur en vrijheidsliederen – poogt de Keti Koti Kunst en Dialoog Tafel onderbelichte verhalen uit de geschiedenis een stem te geven.

Naast het dialoog zullen er een aantal helende rituelen worden uitgevoerd die symbool staan voor het wegwrijven van de gezamenlijke pijn en het vieren van de vrijheid waarin we nu leven. Om het samenzijn kracht bij te zetten wordt een drie gangen maaltijd bereid bestaande uit gerechten die destijds ook door de tot slaaf gemaakten werd gegeten.

Tijdens dit evenement staan ontmoeting en uitwisseling centraal en gaan we opzoek naar gemeenschappelijkheden om zo over onze culturele gemeenschappelijke historie na te denken.

This program is part of History is His Story

Thanks to

Mondriaan
Gemeente Den Haag
Fonds 1818
Prins Bernard Cultuur Fonds
+

Nest newsletter

Schrijf je in voor de Nest nieuwsbrief
* verplicht veld