Nest op Down The Rabbit Hole (Uitverkocht)

Met Radiate IV van Joeri Woudstra

 •  
Externe locatie 
Kunstenaar
 • Joeri Woudstra
Artiesten
 • Aranka
 • Nadia Struiwigh
 • Evian Christ
 • Torus

Sinds zeven jaar zorgt Nest voor kunstprogrammering op muziekfestival Down the Rabbit Hole. Tussen de Groene Heuvels presenteert Nest dit keer de installatie RADIATE IV van Joeri Woudstra.

Verhult tussen de bomen in het bos staat op een verstopt plekje een kerkorgel. In plaats van pijpen of toetsen, spelen speakers, tweeters en subwoofers een melancholisch maar rustgevend stuk muziek.

In het werk van kunstenaar, componist en dj Joeri Woudstra (1993) zijn nostalgie en melancholie terugkerende thema’s. Van muzikale performances met stroboscopen en top-40 popmuziek, tot installaties en video’s met kermisgeluiden en waterglijbanen die de toeschouwer doen hunkeren naar (nog niet) vervlogen puberjaren. Door een altijd doordenderende vooruitgang wisselen technologische fenomenen zich in een razend tempo af. Door deze hoge omloopsnelheid kijken we niet alleen met nostalgie terug op onze jeugd – voor Woudstra de jaren ’90 – maar kunnen vergelijkbare gevoelens ontstaan bij voorwerpen van slechts een paar jaar geleden. Woudstra studeerde in 2016 af aan de KABK in Den Haag. Hij maakt muzikale composities en collages onder de naam Torus en is artistiek leider en programmeur van Club Laak.

Het festival is uitverkocht.

Op zondag, de laatste dag van het festival, wordt RADIATE IV van Joeri Woudstra van 17:00 tot 23:00 geactiveerd met live-optredens en dj-sets.

Programma RADIATE IV zondag 7 juli:
 • 17:00 - 18:30

  Aranka

 • 18:30 - 20:00

  Nadia Struiwigh (dj-set)

 • 20:00 - 21:30

  Evian Christ (dj-set)

 • 21:30 - 23:00

  Torus

Aranka

De avond wordt geopend door de Haagse Aranka. In haar composities worden tonen en melodieën overladen met galm, wat haar muziek een vertraagd en verstild effect geeft. Perfect om bij weg te dromen op een zonnige zondagmiddag.

Nadia Struiwigh (dj-set)

In de sets van Nadia Struiwigh hoor je vaak een ontwikkeling van kalme synthesizertonen en -melodieën, via echo’s van klassieke trance naar complexere ritmes die doen denken aan IDM (Intelligent Dance Music) uit de jaren 90. Van languit onderuit in het gras, naar toch nog maar even dansen.

Evian Christ (dj-set)

Evian Christ stond aan het begin van de hedendaagse herwaardering van de trance-muziek. Zijn laatste album Revanchist staat vol met langzaam opbouwende euforische melodieën, plots afgewisseld met pompende beats en elementen jungle en drum and base. De jaren ’90 en ’00 bekeken door een hedendaagse, caleidoscopische bril.

Torus

Joeri Woudstra sluit het programma af onder zijn alias Torus, als de zomerzon langzaam achter de Groene Heuvels zakt. Ook bij hem zijn de jaren ’90 nooit ver weg. In zijn sets hoor je samples van pop- en clubmuziek die nooit helemaal helder worden, als een jeugdherinnering die je net niet scherp meer krijgt.

Hier vind je alle evenementen, tentoonstellingen, talks, workshops en performances die Nest organiseert.

2024