The rites of becoming – workshop

  •  

De afgelopen twee jaar maakten studenten van de KABK geschenken voor de gastsprekers van het Studium Generale programma ‘Wxtch Craft’, gepresenteerd in de altaren aanwezig op de academie. Nu dit programma ten einde loopt, gaat het altaar van Anca Bârjovanu, genaamd ‘A living shrine’, een nieuwe cyclus in binnen de context van de tentoonstelling ‘every moment a junction’ in Nest. Om deze overgang te markeren organiseren we een workshop voor KABK studenten ‘The rites of becoming…’, verzorgd door kunstenaars Anca Bârjovanu en Lotte van Gelder op vrijdag 27 mei tussen 17.00 – 19.00 uur. Studenten kunnen de laatste geschenken meenemen die gemaakt zijn voor Wxtch Craft lente-cyclus 2022.

Anca & Lotte over de workshop:
”Tijdens deze workshop duik je in een gezamenlijke verkenning van hoe we de potenties herkennen die inherent zijn aan materialen en hoe we – door specifieke handelingen – waarde en betekenis in materie leggen. We luisteren, raken aan, wachten, vouwen en krassen, tot het plotseling …. wordt. Hier is het ritueel de hoofdpersoon en de gebaren worden het medium.

Tijdens de sessie verweven we onze verschillende benaderingen: de benadering die voortkomt uit de choreografische praktijk van Lotte, die uitgaat van het wereldscheppend potentieel van de performatieve actie, in relatie tot onze omgeving in het heden dat we delen. Van hieruit sluiten we aan bij de centrale thema’s van Anca Barjovanu’s sculpturale praktijk, die de kracht bevraagt van de gebaren die we in bepaalde objecten vastleggen.
De deelnemers worden uitgenodigd om door middel van performatieve acties hun eigen interpretatie van een ceremonieel stuk te creëren en te verkennen, dat getoond zal worden tijdens de feestelijke avond Hoogtij in Nest.”

Deelname is gratis, maar i.v.m. beperkte plekken is reserveren gewenst.

Hier vind je alle evenementen, tentoonstellingen, talks, workshops en performances die Nest organiseert.

2022