Tentoonstelling

About Robert Rino

4 feb – 16 apr 2017   /   Tentoonstelling@Nest

Rinus Van de Velde

About Robert Rino van de Vlaamse kunstenaar Rinus Van de Velde is een Nest-vullende totaalinstallatie waarbinnen Van de Velde het verhaal vertelt van Robert Rino. De door Van de Velde geproduceerde werken van deze fictieve kunstenaar komen terug in de tekeningen die de muren van Nest van vloer tot plafond vullen, maar zijn ook opgenomen als objecten binnen de installatie. Met deze totaalinstallatie grijpt Van de Velde terug naar de monumentale muurtekeningen waarmee hij zijn faam verwierf. Tegelijkertijd is het een première, want naast de muurvullende tekeningen en de grote kartonnen sculpturen die Van de Velde het afgelopen jaar maakte, worden er nu ook een aantal keramische sculpturen gepresenteerd.

Deze presentatie valt tot 5 maart samen met een presentatie van Van de Velde in het Gemeentemuseum rond de fictieve beeldhouwer Isaac Weiss en de kunstenaarskolonie waar deze in vertoefde.

Opening zaterdag 4 februari 2017, 16:00 uur

Openingstijden:
do t/m zo 13.00 – 17.00 uur
en op afspraak

toegang €4,-
Nest-vrienden / studenten / kinderen <18 jaar €0,-
Ooievaarspas / Museumkaart €0,-

 

Programma

Interview Rinus Van de Velde

23 mrt 2017   /   Interview@Nest

Interview met Rinus Van de Velde Deze keer geen Hollandse meester, maar een Vlaamse. Wat schuilt er achter het personage Robert Rino? Wellicht nog belangrijker: wat schuilt er achter het werk van Rinus Van de Velde? Michiel van Nieuwkerk gaat op zoek in een gesprek met Van de Velde zelf, op 23 maart. Nederlands gesproken donderdag 23 maart, 20.00 uur toegang € 2,00

Nest TV

Gerelateerde items

Met dank aan

Mondriaan
Gemeente Den Haag
Budweiser
+

Nest nieuwsbrief

Schrijf je in voor de Nest nieuwsbrief
* verplicht veld