Tentoonstelling

Abstract Myths

18 mei – 14 jul 2013   /   Tentoonstelling@Nest

Opening zaterdag 18 mei, 16.00 uur

Kasper Akhøj
Martijn Hendriks
Rob Johannesma
Anna Ostoya
Maarten Overdijk
Dieuwke Spaans
Roy Villevoye

Gastcurator: Hans den Hartog Jager

Hans den Hartog Jager (1968) is kunstcriticus en schrijver. Vorig jaar cureerde hij in De Fundatie in Zwolle de tentoonstelling Meer Licht die meer dan 20.000 bezoekers trok. Daarbij publiceerde hij het boek Het Sublieme. Nest herkent in de stijl en praktijk van Hans den Hartog Jager de behoefte om kunst toegankelijk te maken voor een groot publiek en de kunst weg te trekken uit een omgeving van jargon en professionele elite. Daarom heeft Nest Hans gevraagd om een tentoonstelling samen te stellen.

Hans den Hartog Jager heeft deze kans aangegrepen om te kijken naar de rol van het modernisme in de hedendaagse beeldende kunst: aan de ene kant als belangrijke aanjager voor nieuwe ontwikkelingen, aan de andere kant lijkt het modernisme ook te hebben gezorgd voor een nadrukkelijke verwijdering tussen kunst en maatschappij. In Abract Myths brengt hij kunstenaars bij elkaar die de erfenis van het modernisme proberen te combineren met een eigen, kritische, maatschappijgerichte blik op de wereld.

Programma

Workshop van Hans

1 jan 1970   /   Kinderworkshop@Nest

Hans den Hartog Jager geeft een workshop, exclusief voor Verwende Nesten. Ben je nog geen lid? Je kunt je bij aanvang van de workshop nog snel inschrijven! Meer informatie? Mail naar sarina@nestruimte.nl

Hans den Hartog Jager

11 dec 2009   /   Lezing@Nest

Hans den Hartog Jager gaf een lezing over het belang van context, de status en naam van een kunstenaar.

Hans den Hartog Jager

27 jun 2013   /   Lezing@Nest

Hand den Hartog Jager elaborates on the Abstract Myth

Nest TV

Met dank aan

Mondriaan
Gemeente Den Haag
Stroom Den Haag
+

Nest nieuwsbrief

Schrijf je in voor de Nest nieuwsbrief
* verplicht veld