Tentoonstelling

Nest op Art Rotterdam

19 mei – 22 mei 2022   /   Tentoonstelling@Art Rotterdam

Tijdens Art Rotterdam toont kunstenaar Eugenie Boon nieuw werk. Getiteld ‘The Pawns that Wandered in Promised Land’ zal te zien zijn buiten bij de Van Nelle fabriek.

The Pawns that Wandered in Promised Land, 2022

In haar artistieke praktijk wordt Eugenie Boon (1995, Willemstad) gedreven door haar jeugd op Curaçao en de rijke geschiedenis van het eiland. Met haar performances, schilderkunst en installaties onderzoekt ze op een speelse, sjamanistische, maar ook kritische wijze de relatie tussen Nederland en het eiland. Ze wil de stem van een nieuwe generatie Curaçaoënaren laten klinken, die zowel trots kan zijn op haar eigen culturele geschiedenis, als kritisch op wat verdere ontwikkeling van het jonge land in de weg zit.

Nest talent trajectory

In 2022 volgt Eugenie Boon het jaarlange Nest begeleidingstraject. Met ‘The Pawns that Wandered in Promised Land’ verbeeldt Boon het voor haar zo belangrijke Beloofde Land in een bordspel. Een poëtische en performatieve reis die begrepen kan worden als een zoektocht naar ‘de waarheid’ en ‘de liefde’. Met de parcoursen die Boon ontwikkelt probeert ze bruggen te bouwen tussen culturen, tussen verschillende opvattingen die soms onoverbrugbaar lijken, tussen liefde en alles wat dat in de weg staat.

 

Beeld: Sharon Jane

Bijlagen

Met dank aan

Mondriaan
Gemeente Den Haag
+

Nest nieuwsbrief

Schrijf je in voor de Nest nieuwsbrief
* verplicht veld