Tentoonstelling

Badly Natured

15 mrt – 28 apr 2013   /   Tentoonstelling@Nest

Opening vrijdag 15 maart, 17.00 uur

Griet Dobbels
Jeroen Eisinga
Debra Fear
Roderick Hietbrink
Simon Kentgens
Maartje Korstanje
Nishiko
Ronald Ophuis
Lorenz Olivier Schmid
Simon Schrikker
Martin uit den Bogaard

Curator: Eelco van der Lingen

 De donkere kant van Moeder Natuur

Vandalen krijgen taakstraffen, als ze gepakt worden ten minste. Dat is niets vergeleken bij een moeder die haar kinderen ombrengt. Die krijgt bij ons een flinke celstraf met TBS opgelegd. Ook kannibalisme mag niet in Nederland. Moeder Natuur wordt echter nooit vervolgd terwijl bovenstaande vergrijpen dagelijkse kost zijn onder haar groene vleugels.

We kijken er niet van op als een vaderrat het kroost op eet, een moedereend de jonkies laat stikken of dieren zich voeden aan de restanten van hun voorvaderen.
De mens onderscheidt zich van het dier doordat het morele afwegingen kan maken. Toch wordt moeder natuur de eigenschap ‘goedheid’ toebedeeld en is rond de mens het beeld van een grote verwoester ontstaan.

Badly Natured draait de zaken eens om en kijkt hoe de natuur alles wat de mens produceert bedreigt, hoe erosie en natuurrampen menselijke creaties langzaam of juist heel snel aantasten.

Daarnaast toont Moeder Natuur in Badly Natured haar slechtste kant met agressieve honden, kannibaliserende wormen en een kauw met moordneigingen.

Nest is met Badly Natured thematisch partner van Ja Natuurlijk in het Gem in Den Haag: http://ja-natuurlijk.com

 

Programma

Een spannend gevecht

20 mrt 2013   /   @Nest

Workshop voor kinderen van 6 tot 12 jaar. In de expositie Badly Natured kan je zien hoe de natuur een bedreiging vormt tegenover alles wat de mens heeft gemaakt. Wie is er volgens jouw sterker. De mens of de natuur? Vandaag ga jij hierover een beeldverhaal maken met collage en tekentechnieken. Ben je nog geen […]

On the Spot

22 mrt 2013   /   Workshop@Nest

Kunst cursus voor volwassenen

Een monsterlijk schilderij

17 apr 2013   /   @Nest

Workshop voor kinderen van 6 tot 12 jaar. Met waterverf ga jij monsterlijke beesten creëren. Zijn ze net zo eng als die in de expositie? Ben je nog geen lid van Verwend Nest? Eenmalig meedoen om te zien of je het leuk vindt, is gratis.

Discussie: Pauline de Bok, Clemens Driessen, Erno Eskens en Tinkebell

25 apr 2013   /   Discussie@Nest

Pauline de Bok, Clemens Driessen en Tinkebell bieden Badly Natured curator Eelco van der Lingen inzicht in hun ideeën over de omgang met Moeder Natuur en gaan daarover met elkaar in discussie.

Nest TV

Met dank aan

Mondriaan
Gemeente Den Haag
Stroom Den Haag
+

Nest nieuwsbrief

Schrijf je in voor de Nest nieuwsbrief
* verplicht veld