Tentoonstelling

III

5 jun – 1 aug 2021   /   Tentoonstelling@Nest

She spins the thread, she measures the thread, she cuts the thread

 

Mila Lanfermeijer
Ana Navas
Evelyn Taocheng Wang

Tentoonstellingsarchitectuur: Donna van Milligen Bielke

In deze tentoonstelling onderzoeken drie kunstenaars de betekenis van herhaling, waardering en toe-eigening. In zeven kamers, ontworpen door architect Donna van Milligen Bielke, vertellen zij een gelaagd verhaal over de complexiteit van vriendschap, artistiek verwantschap en autonomie daarbinnen. Reproductie en nabootsing vormen een belangrijke manier om te begrijpen, te waarderen en om hun eigen plek in de kunstgeschiedenis te duiden.

||| – She spins the thread, she measures the thread, she cuts the thread geeft een inkijk in het gedeelde verleden van Mila Lanfermeijer, Ana Navas en Evelyn Taocheng Wang en hun toekomst waarin hun paden zich nog vaker zullen kruisen.

Een draad, onbeduidend, zacht, wordt gebruikt als metafoor voor menselijke sterfelijkheid. Het is afkomstig uit het Oud-Griekse verhaal van de Schikgodin­nen ­ de Moiren, drie zussen, de dochters van de Nacht.

Klotho, de spinster, spint de levensdraad. Ze maakt belangrijke beslissingen, zoals wanneer een persoon geboren wordt, in wezen beslist zij over mensenlevens. Met deze macht is ze niet alleen in staat te bepalen wie er geboren wordt, maar ook of stervelingen leven of overlijden.

Lachesis, de verdeelster, meet het levensdraad. Vaak in het wit gekleed, meet zij de draden die Klotho om haar spil heeft gesponnen, en in sommige geschriften bepaalt zij het lot.

Atropos, de onafwendbare, knipt het draad door. Ze bepaalt de mechaniek van het sterven en eindigt levens van stervelingen met het doorknippen van de levensdraad.

Programma

Opening III – uitgesteld

18 dec 2020   /   Opening@Nest

Opening van ||| – She spins the thread, she measures the thread, she cuts the thread met werk van Mila Lanfermeijer, Ana Navas en Evelyn Taocheng Wang.

Verwend Nest Onderweg

27 jan 2021   /   Kinderworkshop@Nest

Voor thuiszittende kinderen tussen 6 en 12 jaar is er in januari een speciale editie van ons educatieprogramma Verwend Nest.

Between the Lines // vol

18 feb 2021    20:00   /   Lezen@Nest

Voor de tweede editie van Between the Lines kozen exposerende kunstenaars Ana Navas, Evelyn Taocheng Wang en Mila Lanfermeijer het boek ‘This Little Art’ (2017) van schrijver en vertaler Kate Briggs.

Verwend Nest Onderweg

24 feb – 5 mei 2021   /   Kinderworkshop@Nest

Voor kinderen tussen 6 en 12 jaar is er in februari weer een speciale thuis-editie van ons educatieprogramma Verwend Nest.

Verwend Nest Onderweg

31 mrt 2021   /   Kinderworkshop@Nest

Voor kinderen tussen 6 en 12 jaar is er in februari weer een speciale thuis-editie van ons educatieprogramma Verwend Nest.

Artist Talk

21 apr 2021    20:00   /   Artist Talk@Nest

Op woensdag 21 april ben je van harte uitgenodigd voor een online Artist Talk met Ana Navas, Evelyn Taocheng Wang en Mila Lanfermeijer over de tentoonstelling ||| in Nest, gemodereerd door de auteur Kate Briggs.

Verwend Nest

26 mei 2021    13:30   /   Kinderworkshop@Nest

Doe een keer per maand mee aan een leuke workshop op woensdagmiddag, speciaal voor Verwende Nesten.

Verwend Nest

23 jun 2021    13:30   /   Kinderworkshop@Nest

Doe een keer per maand mee aan een leuke workshop op woensdagmiddag, speciaal voor Verwende Nesten.

Verwend Nest

21 jul 2021    13:30   /   Kinderworkshop@Nest

Doe een keer per maand mee aan een leuke workshop op woensdagmiddag, speciaal voor Verwende Nesten.

Artist tours

1 aug 2021    14:00   /   Rondleiding@Nest

Op zondag 1 augustus, de laatste dag van de tentoonstelling III, zijn er twee artist tours gepland met Ana Navas, Evelyn Taocheng Wang en Mila Lanfermeijer.

Nest TV

Bijlagen

Gerelateerde items

Met dank aan

Mondriaan
Gemeente Den Haag
Stroom Den Haag
+

Nest nieuwsbrief

Schrijf je in voor de Nest nieuwsbrief
* verplicht veld