Tentoonstelling

Infinity

12 jan – 18 mrt 2018   /   Tentoonstelling@Nest

Zoro Feigl

Curator: Rob Knijn

Zoro Feigl maakt bewegende kunstwerken. Zoals Poppy, een immens grote klaproos gemaakt van dekzeil die om zijn eigen centrum zwiert in een logge, maar toch ook elegante dans. Of Pressurizing, een installatie gemaakt van brandslangen die langzaam opblazen en weer leeglopen, als een rustig slapend beest.

De kunstwerken van Zoro Feigl hebben te maken met oneindigheid. Ondanks dat het piept, kraakt, schuurt en draait, stuitert, spuit en tegensputtert vormen de werken een eeuwige cadans.

Onder het motto zo hoort het niet, maar zo kan het wel beproeft hij het materiaal in zijn studio door er een motor aan te bevestigen, of ermee rond te rennen. Het maakt Zoro Feigl tot een krachtige stem binnen de hedendaagse kunst.

In de industriële omgeving van Nederlands oudste, nog werkende, energiecentrale worden in Den Haag een groot aantal kunstwerken van Zoro Feigl bijeengebracht. Te midden van dit bewegend decor werkt de kunstenaar dagelijks met zijn team in een tijdelijke werkplaats aan een nieuwe installatie. Het publiek is van harte uitgenodigd onderdeel te zijn van dit proces.

Gelijktijdig is in Nest Another Dimension te zien, een grote groepstentoonstelling samengesteld door Zoro Feigl.

Opening, 12 januari 19.00 – 21.00 uur

Een presentatie van Nest en EF
Locatie: Electriciteitsfabriek
De Constant Rebecqueplein 20, Den Haag

Openingstijden:
do en vr 14.00 – 20.00 uur
za en zo 14.00 – 18.00 uur

Toegang Infinity & Another Dimension
Regulier  € 8,-
Studenten / CJP / 65+/ Nest-vriend / Museumkaart / ICOM € 5,-
Kinderen t/m 12 jaar / Ooievaarspas € 0,-

Beeld: Charlott Markus

Programma

Minister opent tentoonstellingen Infinity & Another Dimension

12 jan 2018    19:00   /   Opening@Nest

Ter ere van het 10-jarig jubileum van Nest zal minister Ingrid van Engelshoven van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap op vrijdagavond de tentoonstellingenInfinity & Another Dimension openen. Daarna zal bevriend beeldend kunstenaar en curator Gijs Frieling het woord richten tot Zoro Feigl.

Interview Zoro Feigl

8 mrt 2018    20:00   /   Event@Nest

Op 8 maart wordt Zoro Feigl door Luuk Heezen live geïnterviewd over ‘Infinity’ en ‘Another Dimension’ in het theater tussen beide locaties: Zaal 3 

Museumnacht Kids

17 mrt 2018   /   Kinderworkshop@Nest

Op 17 maart is Zoro Feigls solotentoonstelling speciaal geopend voor kinderen tijdens Museumnacht Kids. Daarvoor zijn Het Nationale Theater en Nest op zoek naar kinderen (8 t/m 12 jaar) die mee willen doen aan ‘NIET BEWEGEN’.

Nest TV

Gerelateerde items

Met dank aan

Mondriaan
Gemeente Den Haag
Stroom Den Haag
Fonds 1818
Bank Giro Loterij
Fonds 21
VSB Fonds
Niemeijer Fonds
Stichting Stokroos
Prins Bernhard Cultuurfonds
Uniper
+

Nest nieuwsbrief

Schrijf je in voor de Nest nieuwsbrief
* verplicht veld