Tentoonstelling

KINO – I am not the sky

6 jul 2019    22:00   /   Nest@The Hague Contemporary Art Weekend

Kasia Fudakowski – Word Count 1-3
Kert Viiart – Um… Have You Seen This?
Persijn Broersen & Margit Lukács – The Fallen
Kasia Fudakowski – Word Count 4
Helen Dowling – I am not the sky
Felix Meermann – Spie Macaw
Esther Kokmeijer – Stillness
Jean-Baptiste Castel & Astrid Feringa – This is not the Amazon
Johan Hielkema – Drenthe aan Zee
Kasia Fudakowski – Word Count 5

Zaterdag 6 juli, als de nacht invalt, pak dan je fiets en kom naar KINO. De openlucht kunstbioscoop strijkt neer onder de fruitbomen bij ’t Gras v/d Buren (tegenover Nest) in het kader van The Hague Contemporary Art Weekend. Tussen 22.00 en 01.00 worden er videokunstwerken getoond die reflecteren op natuur, klimaat en dat wat niet menselijk is, maar wel met menselijke toedracht te maken heeft.

Er waren dit jaar twee grote klimaatmarsen in Den Haag. Hoewel klimaatsceptici zowel in de samenleving als in de politiek nog steeds gehoor vinden, is er vooral aandacht voor de onomkeerbare gevaren van het opwarmende klimaat voor al het leven op aarde. Wetenschappers waarschuwen voor zogenaamde kantelpunten, momenten waarop er zoveel broeikasgassen in de lucht komen dat de opwarming van de planeet in een stroomversnelling zal komen en er geen weg meer terug is naar een leefbare wereld. En toch beweegt de politiek traag, is autorijden goedkoper dan de trein, vleeseten nog steeds de norm en op vakantie gaan met het vliegtuig eerder regel dan uitzondering. Het zijn vooral jonge mensen die de noodklok luiden en protestmarsen organiseren om de overheid tot ingrijpen te bewegen. Maar ook ondanks die demonstraties wil de urgentie van het probleem maar niet echt doordringen.

Gastcurator Manon Braat selecteerde films uit het aanbod van kunstenaars die in 2018/2019 getoond werden in Haagse instellingen. In de video’s is het klimaat een veelvoorkomend onderwerp dat door kunstenaars op verschillende manieren benaderd wordt: op absurdistische wijze, met humor, pamflettistisch, doodsbenauwd of kritisch onderzoekend. De manier waarop verslaglegging van de natuur en de klimaatproblemen door nieuwsmedia de publieke opinie vormt, spelen vaak een rol.

KINO open air cinema
i.s.m. The Hague Contemporary
locatie: ’t Gras v/d Buren (tegenover Nest)
zaterdag 6 juli, 22.00 uur
toegang gratis

Gerelateerde items

Met dank aan

Mondriaan
Gemeente Den Haag
The Hague Contemporary
+

Nest nieuwsbrief

Schrijf je in voor de Nest nieuwsbrief
* verplicht veld