Tentoonstelling

Nest op Art Rotterdam 2021

30 jun – 4 jul 2021   /   Nest@Art Rotterdam

Tijdens Art Rotterdam worden op het buitenterrein van de Van Nellefabriek een aantal werken getoond. Twee werken uit de tentoonstelling A Fair Share of Utopia zijn dit jaar te zien op de beurs.

A Garden of Coincidences – Müge Yilmaz, 2020

A Garden of Coincidences is geïnspireerd op het oudst bekende tempelcomplex ter wereld en volgens deskundigen ook de allereerste cultus-plek, waar rituele bijeenkomsten plaatsvonden ter verering van voorouders. Yilmaz’ installatie heeft eenzelfde vorm, waar elke pilaar een recente voorouder uit verschillende werelddelen en culturen vertegenwoordigt. Yilmaz verwijst niet concreet naar personen uit het collectieve geheugen, maar refereert op abstracte wijze aan milieuactivisme, vrijheidsstrijd, feminisme en filosofieën van oorspronkelijke Turkse bewoners over omgang met de aarde.

BUNYIP: wiray ngaay ngaay gir-nya-la-nha (don’t just look and talk) – Brook Andrew, 2020

De bunyip is een mythisch wezen in de Wiradjuri (Australië) cultuur. Andrew geeft het wezen een cartoon-achtig gezicht met ogen waarop ‘ngaay’ staat, ‘zien’ in Wiradjuri en een mond met de woorden ‘gir-nya-la-nha’, wat ‘praten’ betekent. Aan de andere kant staat ‘wiray’: ‘nee’. Andrew benadrukt hiermee dat, als we ons niet hard maken voor waar we in geloven, er niets zal veranderen.

Programma

A Fair Share of Utopia – publicatie nu vertaald

30 jun – 4 jul 2021   /   Publicatie@Nest

De publicatie ‘A Fair Share of Utopia’ is nu verkrijgbaar in het Engels, uitgegeven door Jap Sam Books.

Met dank aan

Mondriaan
Gemeente Den Haag
+

Nest nieuwsbrief

Schrijf je in voor de Nest nieuwsbrief
* verplicht veld