Tentoonstelling

Places of Ruin

18 nov – 21 dec 2017   /   Tentoonstelling@Nest

Triptiek

Veel mensen noemen Nederland te ‘af’, aangeharkt, net té prachtig opgeknapt, en dus reizen we af naar ranzige steden, vervallen ruïnes en naar schaars verlichte cafés. We omarmen enthousiast de groezelige ongeorganiseerde aspecten van verlaten dorpen of zieltogende panden met vochtkringen en overwoekerde graffiti. Schraalheid als esthetisch concept zie je overal terug; er zijn ontelbaar veel hippe restaurants die wél drievellen wc-papier hebben, maar geen lampenkappen om de peertjes. In schraalheid schuilt ultieme schoonheid. Of…?

Voor de tentoonstelling On Speaking Terms, die van 9 september tot en met 5 november te zien was in Nest, ontwierp Studio L A een architectuur waarin de toeschouwer vanuit een ander perspectief naar kunst kon kijken. In het hart van Nest werd een arena gebouwd, daar omheen hellingen, trappen en Barokke gordijnen. Nu zijn de kunstwerken van On Speaking Terms verdwenen en geeft Nest een schare kunstenaars de gelegenheid om de architectuur toe te eigenen, af te laten brokkelen en weer op te bouwen. In twee maanden tijd ontstaat een triptiek door kunstenaars die tijdens een werkperiode de ruimte van opeenvolgende aardlagen voorzien.

In Places of Ruin onderzoeken kunstenaars in drie delen de verheerlijking van verpaupering.

Programma

Deel II Ide André & Arash Fakhim – When the Fallow Remains

23 nov – 3 dec 2017   /   Tentoonstelling@Nest

Ide André en Arash Fakhim deconstrueren de architectuur met zachte razernij: gutsen en vijlen, de handzaag en naaimachine.

Verwend Nest

15 dec – 15 dec 2017   /   Kinderworkshop@Nest

Doe mee aan een leuke workshop op woensdagmiddag, speciaal voor Verwende Nesten.

One Nest Stand #27 – Party of Ruin

21 dec 2017    20:00   /   Opening@Nest

Na twee maanden door het almaar getransformeerde Places of Ruin te hebben gelopen, nodigt Unfair Amsterdam een schare kunstenaars uit om de langste en donkerste nacht van het jaar met julliete vieren.

Nest TV

Gerelateerde items

Met dank aan

Mondriaan
Gemeente Den Haag
Budweiser
+

Nest nieuwsbrief

Schrijf je in voor de Nest nieuwsbrief
* verplicht veld