Tentoonstelling

Post-Peace

20 mei – 31 jul 2017   /   Tentoonstelling@Nest

Sven Augustijnen
Ella de Búrca
Anna Dasović
Alevtina Kakhidze
Yazan Khalili
Lyubov Matyunina
Adrian Melis
Dorian de Rijk
belit sağ
Anika Schwarzlose
Radek Szlaga
Aleksei Taruts
Anastasiya Yarovenko

Curator: Katia Krupennikova

Post-Peace brengt kunstenaars met diverse achtergronden bij elkaar die zich afvragen hoe oorlog en vrede zich manifesteren. Veel werken in de tentoonstelling delen een gevoel van desoriëntatie door tegenstrijdige verhalen van de massamedia, gevaar en angst.

De Eerste Wereldoorlog werd destijds omschreven als “de oorlog die alle oorlogen zou eindigen”, maar de Eerste Wereldoorlog maakte de weg vrij voor de Tweede Wereldoorlog, die ons tenslotte de naoorlogse periode gaf, die echter werd gekenmerkt door de strijd tussen de VS en de USSR: de Koude Oorlog, met zijn oneindige aantal proxyoorlogen en regionale conflicten. De val van de Sovjet-Unie en de overwinning van de kapitalistische democratie zou het begin zijn van een conflictvrije periode, maar is waarschijnlijk beter te omschrijven als “post-peace”: een periode van het wereldwijde kapitalisme waarin de vrede alleen gekocht kan worden tegen de prijs van voortdurend geweld en oorlogsvoering.

De tentoonstelling Post-Peace gaat niet direct over oorlog, maar meer over vrede. De bijeengebrachte kunstenaars zullen door een visueel gesprek het beeld van vrede zoals het vandaag de dag functioneert blootleggen. Hoeveel oorlog zit er in onze vrede? Dat is de vraag.

Opening zaterdag 20 mei, 16:00 uur

Openingstijden:
do t/m zo 13.00 – 17.00 uur
en op afspraak

Toegang €4,-
Nest-vrienden / studenten / kinderen <18 jaar €0,-
Ooievaarspas / Museumkaart €0,-

 

Programma

Hoogtij #49

7 jul 2017    19:00   /   Event@Nest

Hoogtij #49 Een culturele route langs kunstenaarsinitiatieven, galeries en kunstinstellingen. Hoogtij vindt vier keer per jaar op vrijdagavond plaats in de Haagse binnenstad. De locaties zijn van 19.00 – 23.00 uur te bezoeken. De toegang is overal gratis. Ook Nest heeft vrijdag 7 juli de deuren van 19.00 uur tot 23.00 uur open en gratis […]

Post-Peace Performance

23 jul 2017   /   Performance@Nest

Jaha Koo, Lolling and Rolling Lolling and Rolling onderzoekt een tragisch fenomeen in Korea rond het leren van Engels. In Zuid-Korea is er grote controverse rondom een tongoperatie, een ‘linguale frenectomie’, die kinderen ondergaan om de Engels “R” beter uit te kunnen spreken. Een fictieve vertelling, video en geluidswerk, waarin Koo niet alleen ingaat op […]

Nest TV

Gerelateerde items

Met dank aan

Mondriaan
Gemeente Den Haag
Stroom Den Haag
Budweiser
+

Nest nieuwsbrief

Schrijf je in voor de Nest nieuwsbrief
* verplicht veld