Tentoonstelling

Free the Eyeball

24 mei – 7 jul 2019   /   Tentoonstelling@Nest

Een solotentoonstelling van Tanja Ritterbex

Hoe te leven in een wereld waarin zelfbenoemde guru’s, influencers en sluikreclamespots je vertellen wat geluk is? En waarin zelfhulpboeken het meest bestelde genre is online? Kan kunst dan soelaas bieden? 

In zestig videowerken onderzoekt Tanja Ritterbex de rol van de geopinieerde influencer. Ritterbex neemt haar eigen leven hierin als uitgangspunt, dat zich afspeelt op de residentie Instituto Bueno Bista, te Curaçao. ‘Free the Eyeball’ biedt een inkijk in de ogenschijnlijk willekeurige wereld waarin zelfbruin-tutorials zich afwisselen met een serieuze poging online genegenheid te vinden.

 

Programma

Hoogtij #57

24 mei 2019    19:00   /   Hoogtij@Nest

Een culturele route langs kunstenaarsinitiatieven, galeries en kunstinstellingen. Hoogtij vindt vier keer per jaar op vrijdagavond plaats in de Haagse binnenstad. De locaties zijn van 19.00 – 23.00 uur te bezoeken. De toegang is overal gratis. Tijdens Hoogtij#57 opent in Nest de solotentoonstelling van Tanja Ritterbex.

Verwend Nest

3 jul 2019   /   Kinderworkshop@Nest

Doe een keer per maand mee aan een leuke workshop op woensdagmiddag, speciaal voor Verwende Nesten.

Filosofisch ontbijt in de tentoonstelling

6 jul 2019   /   Lezing@Nest

Zaterdagochtend 6 juli organiseert Nest in het kader van The Hague Contemporary Art Weekend 2019 in samenwerking met Filosofie Den Haag een filosofisch ontbijt.

Nest TV

Bijlagen

Gerelateerde items

Met dank aan

Mondriaan
Gemeente Den Haag
Instituto Buena Bista
+

Nest nieuwsbrief

Schrijf je in voor de Nest nieuwsbrief
* verplicht veld