Tentoonstelling

The bricks that build a home

7 dec – 10 feb 2019   /   Nest@Migratie Museum

Nest i.s.m. het Migratie Museum

Quentley Barbara
Sara Blokland
Lebohang Kganye
Anaïs López
Amber Toorop

Gastcurator: Manon Braat

In de 21e eeuw vluchten en migreren er meer mensen dan ooit tevoren overal ter wereld, op zoek naar veiligheid, vrijheid, meer kansen. Het actuele debat rond migratie in de Nederlandse politiek wordt gedomineerd door woorden als ‘grensbewaking’ en ‘migratiedeals’ en gaat voorbij aan de complexiteit van de verplaatsing van het individu. Meer dan de helft de Haagse inwoners heeft een migratie-achtergrond. Zij maakten van Den Haag hun nieuwe thuis. Wat is de rol van familie, afkomst en stamboom voor het vormen van je identiteit en het gevoel ergens thuis te zijn, ook al ben je ver van huis?

De kunstenaars van The bricks that build a home houden zich in hun werk bezig met migratie, ontheemding, belonging en koloniale geschiedenis, die in grote mate heeft bijgedragen aan de huidige Nederlandse bevolkingssamenstelling. Ze gebruiken veelal persoonlijke familiegeschiedenissen en -verhalen om hun eigen identiteit en hun eigen ‘thuis’ te onderzoeken.

Opening 7 december 17:00 – 20.00 uur
Welkomstwoord 18:00 uur

Openingstijden tentoonstelling:

Dinsdag t/m Zondag
12:00 – 17:00

Hoge Zand 42
2512EM Den Haag
www.migratie-museum.nl

Quentley Barbara, Sara Blokland, Lebohang Kganye, Anaïs López & Amber Toorop

Programma

Performance Anaïs Lopez – The Migrant

16 dec 2018    15:00   /   Nest@Migratie Museum

Op zondag 16 december a.s. tussen 14.45 – 16.00 uur biedt kunstenaar Anaïs López dertig bezoekers van de tentoonstelling “The bricks that build a home” een unieke ervaring met haar live performance ‘De Migrant’ in het Migratie Museum.

Lezing Simone Zeefuik – A building made of people

13 jan 2019    15:00   /   Nest@Migratie Museum

Zondag 13 januari 2019 zal schrijver en organisator Simone Zeefuik met haar presentatie “A building made of people” spreken over belonging; de menselijke behoefte onderdeel te zijn van een groep of ‘groter geheel’. Net als thuis en identiteit staat dit concept centraal in de tentoonstelling The bricks that build a home, tot en met 20 januari 2019 te zien is in het Migratie Museum.

Artist Talk – Amber Toorop en Quentley Barbara

27 jan 2019    15:00   /   Nest@Migratie Museum

Zondag 27 januari a.s. om 15.00 uur zullen kunstenaars van de tentoonstelling The bricks that build a home onder moderatie van Wim Manuhutu in gesprek gaan over hun drijfveren, hun werk en hoe persoonlijke familieverhalen, de thema’s identiteit, belonging en thuis hierin een rol spelen.

Lezing Vamba Sherif – De kunst van thuishoren

10 feb 2019    15:00   /   Nest@Migratie Museum

Als afsluiting van de tentoonstelling The bricks that build a home verzorgt schrijver en journalist Vamba Sherif een lezing rondom het thema “thuis voelen”.

Bijlagen

Gerelateerde items

Met dank aan

Mondriaan
+

Nest nieuwsbrief

Schrijf je in voor de Nest nieuwsbrief
* verplicht veld