Tentoonstelling

The Future Body

7 okt – 3 nov 2019   /   Nest@Fit For Free

In samenwerking met Fit For Free en de KABK heeft Nest het vak ‘The Future Body’ ontwikkeld voor tweede-, derde- en vierdejaars Fine Arts studenten aan de KABK. Welke eisen worden aan het toekomstige lichaam gesteld? Hoe worden deze vanuit fysieke, sociale en virtuele contexten bepaald? Hoe definieert men een lichaam in de toekomst? Door Nest en MYBODY .COM kunstenaar Tereza Ruller (The Rodina) werden de studenten middels workshops, work-outs en lezingen begeleid bij het ontwikkelen van nieuwe site-specific videowerken, die deze vragen aankaarten en het ‘ideale’ lichaam deconstrueren.

Door een selectiecommissie zijn drie videowerken geselecteerd die een maand tentoongesteld worden op de work-out apparaten van Fit For Free voor de sportende mens. De jury bestond uit: Wilma Dumay, manager Fit For Free; Suzie van Staaveren, deelnemend kunstenaar MYBODY .COM; Cecilia Bengtsson, Fine Arts KABK; Heske ten Cate, artistiek directeur Nest.

De werken van Ryan Lim, Christian Roncea en Lui Wolstencroft waren van 1 november t/m 1 december 2019 te zien bij de Fit For Free op de Loosduinseweg 627 in Den Haag.

Beeld: Rebecca Fertinel

Ryan Lim – V.I.C.

Christian Roncea – Never Give Up

Lui Wolstencroft (insta:@luisurreal) – Future Physique

Dit programma is onderdeel van MYBODY.COM

Gerelateerde items

Met dank aan

Mondriaan
Gemeente Den Haag
Stroom Den Haag
Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten
Fit for Free
+

Nest nieuwsbrief

Schrijf je in voor de Nest nieuwsbrief
* verplicht veld