Tentoonstelling

Tuin der Lusten

25 jul – 19 sep 2009   /   Tentoonstelling@Nest

Stadspark, moestuin en podium, 25 juli t/m 19 september 2009

Rene Jansen

De Tuin der Lusten van René Jansen was het grootste project van Nest tot dan toe. Het werk van René Jansen kenmerkt zich door het nadrukkelijke gebruik van de sociale omgeving. Zijn ontwerpen zijn gericht op het samenbrengen van groepen mensen.

Gedurende de hele zomer was de museale expositieruimte van Nest  omgetoverd tot een mengeling van indoor moestuin en stadspark.

De witte tentoonstellingswanden werden vervangen door grasveld, kruidentuin, champignongrot, witlofkast en high tech paprika’s.

Samen met vrijwilligers uit de DCR en de omliggende buurt nam René Jansen een zomer lang de groenten- en fruitteelt onder zijn hoede. Aan het einde van het project werden de groenten geoogst zodat het geteelde voedsel tot een grote gezamenlijke maaltijd verwerkt kon worden.

De tuin diende ook als podium voor verschillende acts, van optredens door countryrock band Dear Mowing Club tot dansvoorstellingen van Dansdrift, Bruno Listopad/DANSLAB, Dattah en D’Love tot performances van P.J. Roggeband, Rashida Ziani, Wolfgang Bittner en Nieke Koek.

Programma

Dear John Mowing Club

25 jul 2009   /   Opening@Nest
+

Nest nieuwsbrief

Schrijf je in voor de Nest nieuwsbrief
* verplicht veld