Carolin Gieszner

Carolin Gieszner is een kunstenaar gevestigd in Brussel en creëert veelal immersieve scenografieën en sculpturen. In haar praktijk staan de lichamelijkheid van sociale ruimtes en de vraag hoe we samenleven centraal, en wordt ze in haar aanpak gedreven door haar fascinatie voor continue materiële transformaties. Sinds 2018 vormt Carolin Gieszner met Théo Demans het kunstenaarsduo touche-touche, dat zich kenmerkt door hun tactiele illusies, voorkeur voor purschuim en klei, en een soft design benadering. Ze ontwikkelen in samenwerking met andere kunstenaars scenografieën voor tentoonstellingen en installaties, theaterdecors en filmsets. touche-touche werkt regelmatig samen met melanie bonajo aan de scenografie van hun videowerk, waaronder bonajo’s recente werk ‘When the body says Yes’ de Nederlandse bijdrage aan de Biënnale van Venetië in 2022.

every moment a junction

De kunstenaars in every moment a junction tonen hun prangende behoefte aan ontmoeting, intimiteit en collectiviteit. Samen bieden de kunstwerken onbevreesd weerwoord aan de consequenties van de individualistische maatschappij en roepen zij op tot actie en mentaliteitsverandering.

every moment a junction nodigt uit om de verschillende sporen naar het hart van de tentoonstelling te volgen, de ‘coven’. Door te werken met wxtchcraft*, rituelen, magie en alchemistische praktijken, verkennen en geven de kunstenaars vorm aan andere manieren van samenzijn. Met hun multidisciplinaire praktijken bewegen ze tussen virtuele en aardse omgevingen, putten uit non-lineaire verhaallijnen en integreren elementen uit LARP-games (‘live action role-playing’).

Deze groepstentoonstelling in Nest wordt mede gecureerd door melanie bonajo, Orlando Maaike Gouwenberg en met Erika Sprey als adviseur.

Tegelijk met every moment a junction tonen melanie bonajo en Orlando Maaike Gouwenberg op de Venetië Biënnale ‘When the body says Yes’. Deze immersieve videoinstallatie is onderdeel van het langdurige onderzoek van bonajo naar de huidige status van intimiteit in een vercommercialiseerde wereld.

* De tentoonstelling is de fysieke vertaling van het omvangrijke virtuele programma van de Studium Generale cycli ‘Wxtch Craft’ (2020-2022) aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag. Bekijk hier het hele programma en lees meer over Wxtch Craft.

Gastcuratoren
  • melanie bonajo
  • Orlando Maaike Gouwenberg
Adviseur
  • Erika Sprey
Grafisch ontwerp
  • Dayna Casey
Mede mogelijk gemaakt door
  • MFO_LOGO_RGB_ZWART_SMALL.png
  • DH_black.png
  • stroom_100pt_zw.png
  • Fonds 21.Logo.png
  • Prins Bernhard Cultuurfonds - horizontaal - zwart.png
Pers