Onderwijs

Voor het basis-, voorgezet en hoger onderwijs

Workshop

Met de klas langskomen bij Nest? Dat kan. We organiseren voor leerlingen in de basisschoolleeftijd een workshop op maat, die altijd aansluit bij het thema van de tentoonstelling. We kunnen ook in overleg een lessenreeks afstemmen, waarbij zowel lessen op school plaatsvinden als bij Nest. Bekijk in het programma welke tentoonstellingen eraan komen. De workshops worden gegeven door beeldend kunstenaars.

Tijdens de workshop bekijken en bespreken de kinderen eerst samen met een Nest-docent de tentoonstelling. Hierna gaan ze aan de slag met wat ze gezien hebben en maken ze een eigen bouwwerk, sculptuur, schilderij of tekening. We werken met materialen, technieken of onderwerpen die ook door de kunstenaars in de tentoonstelling gebruikt worden. Op die manier leren ze meer over de keuzes die een kunstenaar maakt.

Duur: 90 min, of in overleg.
Prijs: vanaf €75,- per groep.

Actieve les

Samen met de Nest-docent bekijk en bespreek je het werk in de tentoonstelling. De les is een actieve rondleiding langs het werk, met korte opdrachten en spelletjes. Zo leer je op een nieuwe manier kijken: wat zie je nu precies? En kom je meer te weten over de werkwijze van kunstenaars.

Duur: 45 – 60 min.
Prijs: vanaf €50,- per groep

+

Nest nieuwsbrief

Schrijf je in voor de Nest nieuwsbrief
* verplicht veld