Artist Talk bezoeken? Koop tickets online

Programma

Artist Talk

21 apr 2021    20:00   /   Artist Talk@Nest

Op woensdag 21 april ben je van harte uitgenodigd voor een online Artist Talk met Ana Navas, Evelyn Taocheng Wang en Mila Lanfermeijer over de tentoonstelling ||| in Nest, gemodereerd door de auteur Kate Briggs.

In deze tentoonstelling onderzoeken de drie kunstenaars de betekenis van herhaling, waardering en toe-eigening. In zeven kamers, ontworpen door architect Donna van Milligen Bielke, vertellen zij een gelaagd verhaal over de complexiteit van vriendschap, artistiek verwantschap en autonomie daarbinnen. Reproductie en nabootsing vormen een belangrijke manier om te begrijpen, te waarderen en om hun eigen plek in de kunstgeschiedenis te duiden.

Kate Briggs is schrijver, vertaler en docent (Piet Zwart Institute). Ze is de auteur van o.a. ‘This Little Art’ (2017), een boek over de kunst van het vertalen, en de wonderen en paradoxen die deze praktijk vormen. Briggs duikt in op de persoonlijke relaties die ontstaan tussen auteurs en hun vertalers, over het idee van het origineel en de kopie, en de langzame, en soms fysieke handeling van lezen en (her)schrijven.

De kunstenaars hebben haar boek in een voorafgaand event besproken, in relatie tot hun praktijken. Tijdens deze online Artist Talk zal Kate Briggs hierop doorgaan met de Ana, Mila en Evelyn, waarbij ze ingaan op de rode draad die niet alleen door hun artistieke werk en door de verschillende zalen van de tentoonstelling loopt, maar ook door hun levens.

Dit gesprek wordt via Zoom gevoerd, en de voertaal is Engels
Deelname is gratis, aanmelding verplicht.

Reserveer tickets online

Dit programma is onderdeel van III

Met dank aan

Mondriaan
Gemeente Den Haag
Stroom Den Haag
+

Nest nieuwsbrief

Schrijf je in voor de Nest nieuwsbrief
* verplicht veld