Programma

Artist Talk – Amber Toorop en Quentley Barbara

27 jan 2019    15:00   /   Nest@Migratie Museum

Zondag 27 januari a.s. om 15.00 uur zullen kunstenaars van de tentoonstelling The bricks that build a home onder moderatie van Wim Manuhutu in gesprek gaan over hun drijfveren, hun werk en hoe persoonlijke familieverhalen, de thema’s identiteit, belonging en thuis hierin een rol spelen.

Amber Toorop studeerde Grafische Vormgeving aan het SintLucas in Boxtel en Documentaire Fotografie aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag. In haar werk focust Toorop op een wereld die alleen nog in herinneringen en associatieve details bestaat. Met haar werk “G’lijk weleer, mijn lieve schat” vertelt Toorop met familiearchief en nieuw beeldmateriaal op intieme wijze het migratieverhaal van haar eigen familie en haar persoonlijke zoektocht naar haar Indische afkomst.

Quentley Barbara studeerde afgelopen zomer af aan de KABK en won de Jan Roëde Award met zijn afstudeerwerk The Foreigners. In het werk heeft Barbara de relatie die hij heeft met zijn familie, en die volgens hem sterk deel uitmaakt van zijn biografie, willen verbeelden. Met ogenschijnlijk inferieure materialen als karton en gaffer tape heeft hij portretten gemaakt van zijn familieleden. Voor de presentatie in het Migratie Museum voegde Barbara enkele portretten van familieleden aan The Foreigners toe.

Wim Manuhutu is directeur a.i. van het Migratie Museum in Den Haag. Als historicus en specialist op het terrein van erfgoed, diversiteit en (post-)koloniale geschiedenis is Manuhutu een veel gevraagde en ervaren dagvoorzitter en spreker.

Dit programma is onderdeel van The bricks that build a home

Met dank aan

Mondriaan
+

Nest nieuwsbrief

Schrijf je in voor de Nest nieuwsbrief
* verplicht veld