Artist talk & workshop bezoeken? Koop tickets online

Programma

Artist talk & workshop

30 jul 2022    16:00   /   Artist Talk & Workshop@Nest

Tijdens het laatste weekend van ‘every moment a junction’ ben je welkom bij een artist talk met kunstenaar hugo x tibiriçá en curator Orlando Maaike Gouwenberg. Op zaterdag 30 juli om 16:00 uur start het gesprek en om 16:30 uur ben je welkom om deel te nemen aan een workshop  door hugo x tibiriçá vertrekkend vanuit hun werk ‘chosen familiy’, dat te zien is in de tentoonstelling.

De workshop is een ritueel om de mogelijkheid tot het kiezen van je familie te vieren: door middel van gesprekken met elkaar, belichaamde en creatieve oefeningen, onze eigen fantasieën en het spelen van spelletjes, creëren we een ritueel van transformatie waarin ieder van ons ervoor kan kiezen om lid te worden van elkaars gekozen familie – al is het maar voor de duur van de workshop.

‘chosen family’ workshop ritueel:
‘We kunnen allemaal onze eigen familie kiezen – en in feite doen velen van ons dat ook: door samen te komen met een partner, bijvoorbeeld. Binnen queer gemeenschappen is het idee van gekozen families een gangbaar gegeven, die vaak het contact verliezen met hun biologische families als gevolg van homo- en transfobie. De mogelijkheid om je eigen familie te kiezen is een politieke daad en een wonder; en toch gaat het verliezen van het contact met de mensen met wie je bent opgegroeid – met alle (kleine) dingen aan elk van hen die je leuk vond en misschien mist – ook gepaard met verdriet en rouw.’

 

Datum: zaterdag 30 juli
Tijd: 16.00 uur artist talk, 16.30 – 18.00 uur workshop
Ticket: gratis, aanmelden via link
Voertaal: Engels

Reserveer tickets online

Dit programma is onderdeel van every moment a junction

+

Nest nieuwsbrief

Schrijf je in voor de Nest nieuwsbrief
* verplicht veld