Nest heeft een boek gemaakt, bestel het hier.

Programma

Boekpresentatie Scheltema – Wat Niet Is Maar Kan Zijn

29 okt 2020    13:00   /   Nest@Scheltema

‘Als je vandaag zou sterven en één generatie later terugkeert, in welke wereld zou je dan geboren willen worden, ongeacht waar of wie je bent?’ Dit is de vraag die Nest en CBK Zuidoost voorlegden aan tien schrijvers en negen kunstenaars. Het resultaat is de essaybundel ‘Wat Niet Is Maar Kan Zijn’ in samenwerking met Mister Motley.

Op donderdag 29 oktober om 13:00 is de boekpresentatie van ‘Wat Niets Is Maar Kan Zijn’ in Scheltema in Amsterdam. Het gesprek is via een livestream te volgen. Dean Bowen en Vamba Sherif, twee auteurs van de bundel, zullen voordragen en hun visies op deze centrale vraag toelichten. Het gesprek wordt gemodereerd door Heske ten Cate (artistiek directeur Nest) en Maurits de Bruijn (redactie Mister Motley).

Dean Bowen is poëet, performer en stadsdichter van Rotterdam voor 2019 en 2020. In 2018 debuteerde hij met de bundel ‘Bokman’ en recent verscheen ‘Ik vond geen spoken in Achtmaal’ (2020).

Vamba Sherif is schrijver en werd geboren in Liberia en groeide deels op in Koeweit en Syrië. Hij schreef verschillende romans, waaronder ‘De zwarte Napoleon’ (2015) en ‘Het land van de vaders’ (2011).

Dit programma is onderdeel van A Fair Share of Utopia

Met dank aan

Mondriaan
Gemeente Den Haag
Mister Motley
Jurgen Maas
+

Nest nieuwsbrief

Schrijf je in voor de Nest nieuwsbrief
* verplicht veld