I Beg to Differ – Protest bezoeken? Koop tickets online

Programma

I Beg to Differ – Protest

20 okt 2020    20:00   /   Debat@Nest

We verschillen allemaal wel eens van mening, maar kunnen we onze eigen overtuigingen opzijzetten voor een groter goed? Nest en Zaal 3 starten met ‘I Beg to Differ’ een nieuw maandelijks debatprogramma in Den Haag waarin denkers, doeners en dromers in gesprek gaan over actuele kwesties. 

Iedere 3e dinsdag van de maand duikt I Beg to Differ in een heet hangijzer, een nieuw fenomeen, of juist dat wat onderhuids speelt in de stad. Met inspirerende geopinieerde makers en denkers onderzoeken we bijvoorbeeld Het Malieveld en de staat van protesteren aldaar, de gevolgen van het ontbreken van nachtleven door Covid19, of de rijkdom en problemen die de vele talen die gesproken worden in Den Haag met zich meebrengen. De gasten leveren ieder een bijdrage in de vorm van een column, lezing of performance. Kom langs en laat je stem klinken tijdens I Beg to Differ.

I Beg to Differ – Protest
In de zomer van 2020 uitte zich in grote mate de onvrede in de samenleving op straat. Van links tot rechts, bij de Black Lives Matter-beweging tot organisaties als Viruswaanzin, van klimaatactivisten tot boeren: mensen verzamelden zich op het Malieveld en hieven de borden hoog. Wat beweegt mensen vanachter hun laptops te kruipen en met kartonnen borden het Malieveld op te gaan? Op dinsdag 20 oktober gaan we in op protest rondom humanitaire kwesties, BLM, het migratiedebat en de vrijheid van meningsuiting hieromtrent.

Met de volgende vier sprekers en performers kijken we naar deze kwesties in de kunstsector en daarbuiten:
Romana Vrede (theatermaker en schrijver)
Sahar Shirzad (Founder van The Refugee Millennial reeks),
Willem de Haan (Conceptueel kunstenaar)
Zaïre Krieger (Journalist en spoken word artiest)

Reserveer tickets online

Dit programma is onderdeel van A Fair Share of Utopia

Met dank aan

Mondriaan
Gemeente Den Haag
Zaal 3
+

Nest nieuwsbrief

Schrijf je in voor de Nest nieuwsbrief
* verplicht veld