Programma

Kunstfietstocht – Chantal van Lieshout

5 aug 2022    16:00   /   Presentatie@Nest

Op vrijdag 5 augustus toont kunstenaar Chantal van Lieshout op het plein voor Nest ‘Fabeldier Nest’, dat onderdeel uitmaakt van haar Kunstfietstocht.
In de zomer van 2022 maakt zij een fietstocht langs verschillende kunstinstellingen in Nederland. Per plek werkt zij één week aan een nieuw kunstwerk samen met een lokale kunstenaar, en bereid een expositie voor met gevonden materialen en voorwerpen die ter plekke aanwezig zijn of tijdens haar fietstocht heeft gevonden. Naast P-OST in Arnhem, Casco in Utrecht, Amsterdam, Showroom MAMA in Rotterdam en Ruis in Nijmegen, strandt Chantal van Lieshout in de eerste week van augustus bij Nest neer in Den Haag.

Chantal van Lieshout maakte op het plein voor Nest ‘Fabeldier Nest’, hierover zegt zij:

”Vaak ontstaat mijn werk vanuit een verwondering, maar ook uit een ongeloof naar de waanzin van de wereld. De woningmarkt is zo’n waanzinnig iets; van huisjesmelkers waar geen contact mee te krijgen is tot ouderen die in grote huizen eenzaam wegkwijnen. Ooit kapten we vol trots haast alle oerbossen, temden we “de natuur” om huizen, bruggen en wegen te bouwen. Vele van deze bouwsels gingen ten onder, zijn vernieuwd of uitgebreid. Nu zijn de oerwouden aan de beurt en ontnemen we vele andere dieren en dingen hun huizen. Winst gaat boven woning terwijl wonen een recht zou zijn. Ondertussen stijgt de zeewater spiegel en zijn we over 50 jaar met zo’n 10 miljard mensen op aarde.
Met het maken van het ‘Fabeldier Nest’ vraag ik me af welke alternatieve manieren er zijn om te wonen, of we niet teveel gewend/ verwend zijn en of we niet een stapje terug moeten doen om vooruit te komen, zodat mensen, vogels, apen, kevers en wormen allemaal een plekje hebben om te wonen.”

Presentatie en borrel: vrijdag 5 augustus 16.00 – 18.00 uur

+

Nest nieuwsbrief

Schrijf je in voor de Nest nieuwsbrief
* verplicht veld