Ode aan Bruno Latour – met Jan van de Venis en Khadija al Mourabit bezoeken? Koop tickets online

Programma

Ode aan Bruno Latour – met Jan van de Venis en Khadija al Mourabit

19 nov 2020    20:00   /   Lezing@Nest

Tijdens een avond die in teken staat van de Spinozalens winnaar filosoof Bruno Latour, nodigen Nest en Filosofie in Den Haag denkers uit om te vertellen over het werk en gedachtegoed van Bruno Latour in relatie tot de tentoonstelling ‘A Fair Share of Utopia’. Latour zette begin jaren negentig o.a. het thema duurzaamheid op de kaart en volgens hem hebben niet-mensen zoals zeeën, planten, dieren en microben een eigen stem die in onze democratie gehoord moet worden.

Filosoof Khadija al Mourabit geeft een lezing in Zaal 3 en mensenrechtenadvocaat Jan van de Venis, die ook een essay schreef in ons boek, geeft een workshop bij Nest. Halverwege de avond wisselt het publiek van locatie, zodat iedereen zowel de lezing als de workshop heeft bijgewoond.

Datum: donderdag 19 november
Tijd: 20.00 uur in Nest & Zaal 3
Tickets: klik hier.


Khadija al Mourabit
is filosoof en gespecialiseerd in de relatie tussen logica en metafysica in de hedendaagse analytische filosofie en verwante geschillen over de geldigheid van bepaalde logische en wiskundige wetten. Momenteel is ze ook werkzaam als beleidsmedewerker bij GroenLinks in Amsterdam. In 2017 maakte ze de documentaire genaamd “Le Voyage de Khadija” , opgenomen in Nederland en de Rif in Marokko (Noord-Afrika). Deze documentaire gaat over onder andere migratie, vrouwenrechten, gender, familierelaties, identiteit en emancipatie in beide landen.

Jan van de Venis is eigenaar van JustLaw, dat zich richt op juridisch advies rondom mensenrechten en duurzame ontwikkeling. Hij ondersteunt politici, overheden, mensenrechteninstellingen en NGO’s wereldwijd bij campagnes en in rechtszaken, vaak rond geschillen over klimaatverandering. Hij is voorzitter van Nationaal Park Duinen van Texel en van het bestuurd van Stand Up For Your Rights en The Crowd Versus. Hij is bijzonder gastdocent mensenrechten bij verschillende universiteiten, instituten zoals Clingendael en VN-organen.

Reserveer tickets online

Dit programma is onderdeel van A Fair Share of Utopia

Met dank aan

Mondriaan
Gemeente Den Haag
Filosofie in Den Haag
+

Nest nieuwsbrief

Schrijf je in voor de Nest nieuwsbrief
* verplicht veld