Programma

Lezing Simone Zeefuik – A building made of people

13 jan 2019    15:00   /   Nest@Migratie Museum

Zondag 13 januari 2019 zal schrijver en organisator Simone Zeefuik met haar presentatie “A building made of people” spreken over belonging; de menselijke behoefte onderdeel te zijn van een groep of ‘groter geheel’. Net als thuis en identiteit staat dit concept centraal in de tentoonstelling ‘The bricks that build a home’, tot en met 20 januari 2019 te zien is in het Migratie Museum.

Simone Zeefuik is een schrijver en organisator wiens werk zich richt op representatie en inclusiviteit. Daarnaast is ze film-, theater, literatuur en geschiedenisliefhebber. Met haar artikelen plus de evenementen die ze organiseert of co-hosts focust ze zich op Africentred perspectives, (de)koloniale instituten en de geïllegaliseerde leden van de zwarte gemeenschappen in Nederland.

Zeefuik zal in haar lezing “A building made of people” onder andere ingaan op ontworteldheid en ontwortelen als strategie ter behoud van macht plus de verschuiving van die macht wanneer we ideeën van eigenaarschap en belonging herdefiniëren.

De titel van de lezing door Simone Zeefuik, “A building made of people”, is ontleend aan een essay van de Amerikaanse schrijver, dichter, professor en activist Nikki Giovanni.

Entree is gratis.
Reserveren via https://www.migratie-museum.nl/registreren/

Dit programma is onderdeel van The bricks that build a home

Met dank aan

Mondriaan
+

Nest nieuwsbrief

Schrijf je in voor de Nest nieuwsbrief
* verplicht veld