Programma

Nacht van de Filosofie

13 apr 2019    19:00   /   Evenement@Nest

Het thema van de maand van de filosofie 2019

Ik stuntel, dus ik ben

De filosofie heeft de mens op veel verschillende manieren proberen te definiëren. Van cognitieve wezens,rationele dieren, spelende mensen, autonome personen tot culturele scheppers. Voor al deze visies valt wat te zeggen, maar misschien worden we nog wel het meest gedefinieerd door ons eeuwige gestuntel.

Vierde editie Nacht van de Filosofie Den Haag

Op zaterdagavond 13 april verandert het gebied rondom het Constant Rebecqueplein in een filosofische zone. Lisa Doeland onderzoekt de stunteligheid van de mens aan de hand van de relatie tussen de mens en zijn afval. Jeroen Hopster bespreekt onze meest gemaakte denkfouten. Gijs van Oenen gaat in op de vraag of een volk kan stuntelen. Jos de Wit gaat met Voltaire en Candide stuntelend door de beste van alle mogelijke werelden. Gerko Tempelman neemt je mee in een diepgaande analyse van de mens.

Muziektheatercollectief KASSETT brengt een ode aan de twijfel. En de nieuwe Denker des Vaderlands spreekt zich uit. Alle sprekers worden tevens geïnterviewd over de rol van filosofie in hun leven door Eveline Groot. En dat is nog niet alles! In kleinschalige denksessies worden ethische vraagstukken over het(on)vermogen van de mens besproken en bieden praktische filosofen hun hulp aan bij filosofische vragen.

Tijd: Vanaf 19.00 uur tot 23.30 uur (inloop vanaf 18.30 uur)
Locatie: Zaal 3, Nest en het DCR gebouw aan het De Constant Rebecqueplein 20a en 20b, DenHaag
Programma’s zijn in het Nederlands
Prijs: € 22,50
** Koop je ook meteen een ticket voor de Engelstalige Filosofische ontmoeting op zondagmiddag 14 april over Hannah Arendt en Rosa Luxemburg, dan betaal je in totaal € 30 in plaats van € 36. Losse kaartenvoor deze lezing zijn te koop voor € 13,50. Meer informatie over deze Filosofische ontmoeting hier.

+

Nest nieuwsbrief

Schrijf je in voor de Nest nieuwsbrief
* verplicht veld