Programma

Opening every moment a junction

13 mei 2022    19:00   /   @Nest

We nodigen je van harte uit bij de feestelijke opening van ‘every moment a junction’ op vrijdag 13 mei van 19:00 tot 23:00 uur.

Om 20.00 uur opent kunstenaarscollectief sWitches de tentoonstelling met hun voorstelling fl0wr@liå en activeren de performers aan de hand van dans het werk dat is ontstaan tijdens de Intimate Sonic tECkhnO-craft workshop. De nieuwe geluidssculptuur in de vorm van een meiboom fungeert in de context van de tentoonstelling als een sonisch archief voor verhalen die herdefiniëren wat de termen vruchtbaarheid, intimiteit en seksualiteit kunnen betekenen.

19:00 uur – deuren open
19:45 uur – welkomswoord
20:00 uur – fl0wr@liå, performance sWitches
23:00 uur – einde

Over de tentoonstelling

De kunstenaars in every moment a junction tonen hun prangende behoefte aan ontmoeting, intimiteit en collectiviteit. Samen bieden de kunstwerken onbevreesd weerwoord aan de consequenties van de individualistische maatschappij en roepen zij op tot actie en mentaliteitsverandering.

Anca Bârjovanu
Carolin Gieszner
Cy X
hugo x tibiriçá
Juliette Lizotte
Linnéa Sjöberg
PHILTH HAUS
sWitches (Ines DeRu, Ella Hebendanz, pamela varela)

every moment a junction nodigt uit om de verschillende sporen naar het hart van de tentoonstelling te volgen, de ‘coven’. Door te werken met wxtchcraft*, rituelen, magie en alchemistische praktijken, verkennen en geven de kunstenaars vorm aan andere manieren van samenzijn. Met hun multidisciplinaire praktijken bewegen ze tussen virtuele en aardse omgevingen, putten uit non-lineaire verhaallijnen en integreren elementen uit LARP-games (‘live action role-playing’).

Meer informatie over de uitgebreide context programmering, inclusief workshops, performances en leesgroepen, volgt spoedig hier.

Deze groepstentoonstelling in Nest wordt mede gecureerd door melanie bonajo, Orlando Maaike Gouwenberg en met Erika Sprey als adviseur.

Tegelijk met every moment a junction tonen melanie bonajo en Orlando Maaike Gouwenberg op de Venetië Biënnale ‘When the body says Yes’. Deze immersieve videoinstallatie is onderdeel van het langdurige onderzoek van bonajo naar de huidige status van intimiteit in een vercommercialiseerde wereld.

De tentoonstelling is de fysieke vertaling van het omvangrijke virtuele programma van de Studium Generale cycli ‘Wxtch Craft’ (2020-2022) aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag. Bekijk hier het hele programma en lees meer over Wxtch Craft.

Grafisch ontwerp: Dayna Casey

Dit programma is onderdeel van every moment a junction

+

Nest nieuwsbrief

Schrijf je in voor de Nest nieuwsbrief
* verplicht veld