Programma

Opening Non-Profit At All Cost

9 sep 2022    20:00   /   Opening@Nest

De opening van Non-Profit At All Cost vond plaats op vrijdag 9 september van 20.00 tot 23.00 uur in Nest. Folkert Koelewijn legde dit moment vast:

 

Roxette Capriles
Armando D. Cosmos
Guido Johanns
Herbert Luciole
Sandim Mendes
Farida Sedoc
Clélia Zida

Tentoonstelling in samenwerking met Farida Sedoc
Scenografie en ontwerp: Eline Mul

De tentoonstelling brengt kunstenaars samen wiens makerschap vele vormen aanneemt en via allerlei platforms naar buiten komt. Van het werken aan commerciële projecten tot community building. Het zijn interdisciplinaire kunstenaars; afhankelijk van plaats en context, en het liefst allemaal tegelijk.

“Volgens mij wordt Nederland gerund als een BV en is het motto profit at all cost. Als je er ‘non’ voor plaatst stelt het de vraag wat het betekent om niet rendabel binnen die opvatting te zijn. Wat als winst niet het doel is, maar samenzijn. Ik zie ons als de Wu-Tang Clan: iedereen is anders maar we zijn één crew. Wat ons bindt is dat we indie zijn en dat we een maatschappelijke verantwoordelijkheid voelen om de kijker iets te vertellen waar de wereld nu staat en door welke hoepels we moeten springen om dit te verbeteren.”*

Farida Sedoc identificeert zich met de verhalen van DJ’s, MC’s, burgerrechtenactivisten en verschillende culturele gemeenschappen. Dit legt niet alleen de basis voor haar onderwerpen, maar bepaalt ook haar levenshouding en culturele positie. Voor Nest een reden om samen met haar een tentoonstelling te maken.

Non-Profit at All Cost is een gebundelde kracht van acht kunstenaars die samen met haar een verhaal uitdragen rondom solidariteit en hoe vormen van actie en protest bijdragen aan meer saamhorigheid.

Dit programma is onderdeel van Non-Profit At All Cost

Met dank aan

Mondriaan
Gemeente Den Haag
Stimuleringsfonds Creatieve Industrie
+

Nest nieuwsbrief

Schrijf je in voor de Nest nieuwsbrief
* verplicht veld